AKP ve MHP seçmeni de tepkili!

AKP ve MHP seçmeni de tepkili!
30 Mart 2022 09:08

MetroPOLL araştırma vatandaşa “elektrik ve doğal gaz faturalarınızı ödeyebiliyor musunuz” sorusunu yöneltti. Ankete AK Parti ve MHP’li seçmenin yanıtı damgasını vurdu.

 

 

Metropoll Araştırma şirketi gerçekleştirdiği son anketi yayınladı. Vatandaşlara, “Elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyebiliyor musunuz?” diye sorulan ankete AK Parti ve MHP seçmenlerinin yarısından fazlası faturalarını ödeyemediğini ya da ödeyip, zorlandığı cevabını vermesi damgasını vurdu.

 

 

VATANDAŞ FATURALARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR
Ankete göre, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini belirten vatandaşların oranı yüzde 19 olarak belirlenirken faturalarını ödeyebilen ama çok zorlandığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 57 seviyesinde.

 

 

“FATURALARINI ÖDEYEMEYENLER GİDEREK ARTIYOR”
Partilere göre bakıldığında AK Parti seçmeninin yüzde 53’ünün, MHP seçmeninin de yüzde 70’inin ödeyemediği ya da öderken çok zorlandığı görüldü. Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, “Halkımız için elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemenin çok büyük bir sıkıntı kaynağı olduğu anlaşılıyor. Faturalarını ödeyemeyenler giderek artıyor” yorumunu yaptı.

1-xewc