AKP, seçim torbası hazırlığında!

AKP, seçim torbası hazırlığında!
23 Eylül 2022 08:06

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli genel seçimlerine kısa bir süre kala iktidar partisi AKP, seçime yönelik çalışmalarını artırdı.

 

 

Milyonlarca vatandaş birçok konuda ciddi mağduriyet yaşarken, beklenen birçok düzenleme bir türlü hayata geçirilmiyor. Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre seçimin yaklaşmasının ardından iktidar kurmayları, birçok başlığın yer aldığı yeni bir torba yasa önerisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) tatile girmesinin ardından birçok milletvekili de sorunlar listesini çıkartarak, torba teklifine öneride bulunacak.

 

 

TORBA YASADA ESNAF DESTEĞİ DE VAR
Büyük sorunları bu yılın sonuna kadar çözmeyi hedefleyen iktidarın yeni bir paket hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. TBMM’nin kapalı olduğu dönemde memleketlerinde vatandaş ile bir araya gelen vekillerden yeni paket için yasa teklifi önerileri istendi. Özellikle, sıkıntı çekilen ana maddelerde hangi düzenlemelerin yapılması gerektiği vatandaşın hangi konulardan ekonomik doğrudan etkilendiği gibi alanlarda esnaf ve vatandaşı rahatlatacak bir seçim torbası hazırlığının Meclis’e geleceği belirtiliyor.

 

ÖTV İNDİRİMİ DE TORBA YASA GÜNDEMİNDE
TBMM’ye Ekim ya da Kasım ayında sunulması beklenen torba yasa önerisinde, kamuda çalışan sözleşmeli tüm personellerin kadroya alınması, EYT sorununun çözümü gibi düzenlemelerin yer alacağı belirtiliyor. Torba yasada enerji faturalarına gelen fahiş zamlarının ardından kış aylarına yönelik destek paketlerinin de yer alacağı ifade ediliyor. Enerjide destek paketi olarak vatandaşların faturasının bir kısmının devlet desteğiyle karşılanması planlanıyor. Ayrıca birçok kalemde vergi oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmalar da torba yasada sürerken, bazı ürünlerde ÖTV indiriminin yapılacağı da vurgulanıyor.