AKP İçinde Muhalefet Timi

AKP İçinde Muhalefet Timi
8 Aralık 2011 09:17

Türkiye’nin gündemi “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 6222 Sayılı Kanun” .
Bu yasadaki anormal cezalar Meclis’ten çıkan yeni yasa ile indirildi.

Türkiye’nin gündemi “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 6222 Sayılı Kanun” .
Bu yasadaki anormal cezalar Meclis’ten çıkan yeni yasa ile indirildi.  Medyadaki sahte kahramanlar bunu çarpıtarak “Şike Yasası” gibi gösterdiler. Kendileri şaibeli olan bu tipler; “Şikeciler affediliyor!” diyerek ortalığı karıştırdılar.

Ortalık yetmedi; iktidar partisi AKP bile karıştı.

Anlaşılıyor ki Başbakan Erdoğan, Meclis’ten geçen değişikliğin yanında  duruyor.
Lakin; partiden bazı isimler buna  karşı çıkıyorlar. Dün de Hayati Yazıcı başkaldırdı. Meclis’e ve AKP Lideri Erdoğan’a…

Demek ki Başbakan Erdoğan’a karşı çıkabilecek bir kadro hareketi yaratılmış AKP içinde.
Bu da Hayati Yazıcı-Bülent Arınç-Abdullah Gül üçgeninde gelişiyor gibi…

ŞİKE DEDİĞİN

Hem Türkiye’yi hem AKP’yi karıştıran bu şike nedir biliyor musunuz? . Örneğin bir kulübün yöneticisi; başka bir kulübün futbolcusunu arıyor. Ona; “Şampiyonluktaki rakibimiz olan falanca takımla yapacağınız maçta iyi mücadele edin, size şu kadar para verelim!” diyor. İşte şike diye yeri göğü inlettikleri suç, kaba taslak bu.

Peki 6222 Sayılı Spor Yasası’nda buna verilen ceza ne kadar biliyor musunuz? Buyurun maddeyi:

MADDE 11: Belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi, beş yıldan on iki yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Yani; sadece maç sonucunu etkiledi diye futbol kulübünde yönetici olmuş iş adamlarına 130 yıl, 150 yıl ceza hesaplanıyor.

TÜRK CEZA YASASI’NA BAKIN

Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Gül, bu anormal cezaları 1 – 3 yıla düşüren yasa değişikliğini reddetti. Gerekçe olarak da “suç ile ceza arasında denge olmadığını” ileri sürdü. Yani; maç sonucunu etkileyen bir insana  5 yıldan 12 yıla kadar ceza verilmesinin doğru olacağını ileri sürmüş oldu.

Lakin Sayın Gül, Türk Ceza Kanunu’nu (TCK) bilmiyormuş gibi davrandı. Çünkü; çok daha ağır suçlara TCK’da daha az cezalar var.

Buyurun işte TCK’dan bazı suçlar ile bunlara verilen cezalar:

Madde 85: Taksirle öldürme:  Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Lütfen yeniden okuyun: Bir insanın ölümüne sebep olana verilen ceza; futbol maçında hile yapana verilen cezadan yarı yarıya daha az.

Ölüme yol açana verilen iki yıl ceza dengeli de futbol maçında hile yapana 1-3 yıl verilmesi dengesiz yani az oluyor; 12 yıl isteniyor.

Bu mudur dengeli ceza Sayın Gül?

Şimdi bir de küçük kızlara fuhuş yaptıranlara verilen cezaya bakalım:

MADDE 227:  Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Peki tecavüzcüye ne ceza veriliyor, merak ettiniz mi?

MADDE 102: Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Peki içtiğimiz suya zehir atarak katliam yapmaya kalkışan birisini ne ceza veriliyor?

MADDE 185:  İçilecek sulara veya yenilecek (…) her çeşit besine zehir katarak (…) kişilerin hayatını (…) tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan on beş yıla kadar hapis cezası verilir.

Peki casusluk yapanlara ne ceza veriliyor?

***

Gördüğünüz gibi; Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Arınç, Hayati Yazıcı  istiyor ki  futbol insanlarına sırf sporla ilgili yanlışlarından dolayı adam öldürenlerden bile daha fazla hapis cezası verilsin.  Bunun mutlaka değiştirilmesi ve diğer suçlara verilen cezalarla kıyaslanarak aşağı çekilmesi gerekiyor.

Bu gerçeği gören Başbakan Erdoğan, Spor Yasası’nda değişikliğe gitmişti.

AKP içindeki işkenceci zihniyetin direnmesine  rağmen Sayın Erdoğan sözünden dönmeyecektir.

 

Rıza Zelyut – Güneş