AKP eline yüzüne bulaştırdı. İzin verin biz yapalım.

AKP eline yüzüne bulaştırdı. İzin verin biz yapalım.
8 Eylül 2012 14:42

Türkiye , ABD’nin istekleri doğrultusunda Esad yönetimini devirmek için Hatay’da muhaliflere kamp kurup maddi ve manevi destek sağlıyor.


Seyit TOSUN H&H YORUM

Esad’ın bu duruma karşı Türkiye’ye karşı Kürt kozunu oynaması kaçınılmazdı. Suriye’nin kuzeyinde Kürt bölgeleri oluşturulmaya başlandı. Suriye’yi destekleyen İran, ( Kürtlerin yoğun yaşadığı başka bir ülke ) da Türkiye’nin bu tutumuna karşılık olarak ‘ PKK çok insan öldürecek’ açıklamasını yaptı. Yani onlar da dış politika gereği kartlarını ortaya koymuş oldu.
 
 ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey’in 6 gün önce Obama’nın Suriye poltikasını eleştirerek ‘ Suriye’ye askeri müdahale tartışmaları gerçekçi değildir’ Demişti. ABD derin devletinin en kuvvetli kolu olan ABD genelkurmayının onaylamadığı bir operasyonu ABD asla yap(a)maz! Bu durumda çıkan sonuç ;

ABD Esad’ı devirmeden önce Türkiye’yle PKK’nın (PKK’nın istediği şekilde ve şartlarla) masaya oturmasını istemiş oluyor. Oslo’da tam sağlanamayan ve sonuçlanamayan bu görüşme , ABD’nin Türkiye’yi sürüklediği BOP (Bölünmüş Ortadoğu Projesi )bataklığının ardından daha kuvvetle gelmesini muhtemel kılıyor. Çünkü AKP, en çok oyu , yeni anayasa ve Kürt meselesini çözme sözüyle almıştı. Kürt meselesini çözmeden yeni anaysa yapmaları da onlar açısından mümkün değil. Bu noktalardan sonra AKP dışındaki  bazı parti vekillerinin ve yönetimlerinin (Sıra bekleyenlerin) ABD’den istedikleri misyon gereği ne tip açıklamalar yaptıklarını hatırlamakta ülkemiz açısından hayati faydaları var!  
 
‘AKP eline yüzüne bulaştırdı. İzin verin! Biz yapalım!’
 
Halkın kontenjanı yerine , Neo-Liberallerin, Emperyalistlerin ve uluslar arası sermayenin kontenjanından vekil seçilmek demek böyle bir şey!


Yazarın Son Yazıları:
‘Bu adamlara Haddini Bildiriniz!’
Türklükten fayda görmedim!
Alternatif usta belgeseli