AKP, CHP’li Özkoç’un dokunulmazlık dosyasını beklemeye aldı!

AKP, CHP’li Özkoç’un dokunulmazlık dosyasını beklemeye aldı!
13 Mart 2020 11:12

AK Parti, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkındaki dokunulmazlık dosyasını beklemeye aldı. AK Parti, CHP’nin tavrına göre dosyayı raftan indirecek.

 
ÖZKOÇ’UN DOSYASI MECLİS’TE

 
Özkoç hakkında hazırlanan fezlekede “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, iftira, Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği ifade edildi.

 

 

AK PARTİ’DE FARKLI GÖRÜŞLER VAR

 
Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Özkoç’un dosyası hakkında AK Parti içinde farklı görüşler var. AK Partili bazı yetkililer “Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılması” gerektiğini ifade ederken bazıları buna karşı çıkıyor. AK Partili bazı isimler de bu konuda acele edilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

 

 

“ŞU ANDA GÜNDEMDE YOK” DİYENLER

 
AK Partili bazı yöneticiler, “Bir şey olunca açıklama yaparız. Şu anda bir şey yok. Bir şey olunca açıklarız” diyerek şu anda dokunulmazlık konusunun gündemde olmadığını ifade ediyor.

“Şu an da beklemiyoruz” diyen AK Partili yetkililer de bulunuyor.

 

 

KARŞI ÇIKANLAR DA VAR

 
AK Partili bir yetkili de, “Siyasetçi terörle doğrudan doğruya iltisaklı olmazsa dokunulmazlığının düşürülmesini doğru bulmuyorum” yorumunu yaptı.

 

 

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINI İSTEYENLER DE VAR

 
AK Partili bir yetkili de, “Ben sahaya bakarım. Biz millet ne der ona bakarız. Vatandaşlar bu arkadaşın parlamentoyla ilişiğinin kesilmesini istiyor. Bize oy veren vatandaş kızgın. Bu MYK da gündeme gelirse ‘evet’ derim. Engin Özkoç’un olayını sıradan Meclis’teki bir tartışma ve kavgada ifade edilen beyanlar olarak bakmak doğru değil ” değerlendirmesini yaptı.

 

 

“CHP’Yİ BİRAZ GÖRELİM, BİRAZ ONLARIN TAVRI NE YAPACAĞIMIZI BELİRLEYECEK”
AK Partili bir yetkili de şu yorumu yaptı:

“CHP’yi biraz görelim, biraz onların tavrı ne yapacağımızı belirleyecek gibi sanki. Kendi aramızda tartıştık farklı görüşler var. Herkesin başka bir kanaati var. Müzakere edeceğiz.

Gerçekten bir üslup problemi var, had safhada.

Asıl kararı verecek olan CHP. Eğer onların duruşu ‘bu hali devam ettirelim’ noktasında olacaksa o zaman çok tabii olarak bu süreci devam ettiririz. Orayı gözlemlemek lazım, ne yapacaklar.

 

 

“BU ÜSLUPTAN BU TAVIRDAN RÜCU EDİLDİĞİNİ GÖSTEREN BİR ŞEY OLMASI LAZIM”

 
Bunlar blöf olsun diye gelmiş bir fezleke değil. Sonuç olarak onların ne yapacağı çok önemli burada bu üsluptan bu tavırdan rücu edildiğini gösteren bir şey olması lazım. Onu görmek lazım. Ona göre de karar vereceğiz. CHP’nin ne yapacağı çok önemli. Bu gerilimin kimseye faydası yok. Bu gerilimi hep beraber ama öncelikle onların düşürmesi gerekiyor. Onların tavrı belirleyici olacak.”

 

 

MHP KULİSLERİ NE DİYOR?

 
MHP’li bir yönetici de, “Dokunulmazlığın kalkması lazım yoksa yol olur, Cumhurbaşkanına hakaretin önü açılır. Gelirse ‘evet’ deriz” dedi.

 

 

CHP KULİSLERİNDE NELER KONUŞULUYOR?

 
Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre CHP’den AK Parti’ye, “Meclis’te bekleyen 960 dosya dururken sadece bir tanesine (Özkoç’un dosyası) işlem yapmanızı doğru bulmayız. 170 milletvekilinin 960 dosyası var bunun içinden bir kişinin cımbızlanıp yapılması olmaz” mesajı verildi.

Kulislerde konuşulan “görev değişikliği” iddiasına ilişkin de CHP’li bir yetkili, “Parti içinde bunlar konuşulmadı. Devlet protokolünde grup başkanvekilliği genel başkan yardımcılığının önünde parti protokolünde genel başkan yardımcılığı önde. Böyle bir ‘azletme’ gibi değil ama terfien görev değişikliği formülü Genel Başkan düşünür mü bilmiyorum.

Görevden alma gibi olmaz da MYK’ya alırsa Gruba birisi gelebilir, kurultaydan önce ben böyle bir şey beklememem” dedi.