Ak Saray’ın çevresine özel tim yerleşti

Ak Saray’ın çevresine özel tim yerleşti
18 Mart 2016 13:19

Ankara için özel güvenlik konseptine ilk Ak Saray’dan başlandı. Saray’ın etrafında bulunan ormanlık araziye özel tim yerleşti.

 

 

 

PKK’nın 22 Temmuz’dan sonra şiddet eylemlerini tırmandırdığı süreçte Cumhurbaşkanlığı Sarayı da, olası bir terör saldırısına karşı “özel” güvenlik konseptine alındı. Böylelikle Başbakan Davutoğlu’nun servis araçlarına düzenlenen ve 29 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan intihar eyleminin ardından gündeme getirdiği “Ankara’ya has güvenlik konsepti” uygulaması ilk olarak Saray’da başladı.

 

 

Kamil ELİBOL / Sözcü

 

 

MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi’nin PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin “hedefinde” bulunduğu yönünde istihbarat raporları bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin güvenliği için Sarayın etrafındaki ormanlık alana ağır silah ve zırhlı araçlı, 10 kişilik özel harekat timi konuşlandırıldı.

 

 

PKK’ya dönük operasyonların başlatıldığı dönemden itibaren ormana “kamufle” edilen keskin nişancı özel tim mensupları, Saray’a dönük silahlı/bombalı saldırı veya intihar eylemine karşı 24 saat tetikte bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çözüm süreci buzdolabına kaldırılmıştır” açıklaması yaptıktan sonra PKK’nın hedefi olmuştu.

 

 

BİN 500 POLİS

 

 

Halen Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda bin 500’e yakın polis görev yapıyor. Sarayın etrafı yüzlerce kamera tarafından gözetleniyor. Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde CAT (Karşı Atak Timi) timleri de bulunuyor. Saray çevresinin dış güvenliğini ise Ankara Emniyet Müdürlüğü sağlıyor. 24 saat esasına göre yüzlerce polis tarafından korunan Cumhurbaşkanlığı Sarayında özel harekat timlerinin de de görevlendirilmesi dikkat çekti.

 

 

Özel harekatçılar ormanlık alandan Saray’a yönelik tüm tehditleri termal kameralar ile gözetleyip kontrol ediyor. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ormanlık alanda ve Saray çevresinde görevlendirilen özel harekat timine, harekat kabiliyeti yüksek olması için Cobra zırhlı araçlar tahsis edildiği de bildirildi.