AK Parti’nin 18 Haziran’daki seçimi öne alma niyetinin ilk somut adımı…

AK Parti’nin 18 Haziran’daki seçimi öne alma niyetinin ilk somut adımı…
27 Aralık 2022 10:31

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, “Nisan sonunda yapılması planlanan Antalya Diplomasi Forumu’nun altı hafta öne çekilmesi, seçimlerin, 18 Haziran’dan önceye alınacağının ilk somut işareti sayılabilir” yorumunu yaptı.

 

 

Yetkin, seçimlerin, belirlenen tarih olan 18 Haziran’da yapılmasıyla ilgili, “Seçim ikinci tura kalırsa, AK Parti seçmenlerinin bir kısmı sandığa gitmeyebilir. Birincisi 16 Haziran’da okullar tatile girecek; büyük şehirlerden tatile, ekin kaldırmaya giden aileler olacak. İkincisi, aynı günlerde 26 Haziran’da başlayacak Hac için Suudi Arabistan’a gidişler başlayacak. Keza 28 Haziran’daki Kurban Bayramı nedeniyle Hac ya da tatil yerlerine gidecek seçmenler olacak” ifadesini kullandı.

Yetkin, “Kuliste en çok konuşulan tarih 14 Mayıs, ancak 7 Mayıs ve 21 Mayıs tarihleri de kuliste konuşuluyor. Bu tarihlerde bir kesinleşme olmadığı gibi, Erdoğan henüz kararını açıklamış da değil. Henüz Yüksek Seçim Kurulu’na yansımış bir girişim de bulunmuyor. Ancak ilk defa elimizde Antalya Diplomasi Forumu’nun seçime bağlı nedenlerle 28-30 Nisan’dan 10-12 Mart’a çekilmesi gibi somut bir gelişme var. Devamı gelecek gibi” dedi.

 

Yazının tamamı için tıklayın.