”Ahmak Davası’, iktidar bileşenleri için üç nedenle önemli’

”Ahmak Davası’, iktidar bileşenleri için üç nedenle önemli’
15 Kasım 2022 10:11

Yerel seçimler döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, İmamoğlu’nun yargılandığı “YSK’ya hakaret” davasını değerlendirdi.

 

 

İktidarın bu dava ile 3 hedefi olduğunu söyleyen Özkan, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:
“Öncelikli olarak bu davayla, ‘Zorbalık Siyaseti’, 31 Mart 2019’dan bu yana asli hedef seçtiği Ekrem İmamoğlu’nu bertaraf etmeyi amaçlıyor. Böylelikle AKP’ye karşı tam üç kez seçim kazanmış İmamoğlu’nun oyun dışı kalması sağlanacak.

İkinci olarak bu dava sonucunda, İBB Meclisi’ndeki Cumhur İttifakı çoğunluğuyla İBB’ye kayyum atanacak ve böylece yaklaşan seçimlere İBB’nin ekonomik imkânlarıyla gidilecek. İstanbul’da denetimsiz ve kontrolsüz yağmalama için “İsraf Düzeni” yeniden yetki elde edecek.

Üçüncü olarak bu davayla, ekonomik gündem unutturuluyor. Oysa ülke artık yönetilemiyor. Türkiye’nin çok önemli ekonomik ve idari sorunları var. Tarihimizin en ağır yıkımından geçiyoruz. Derin bir yoksullaşma, işsizlik ve belirsizlik yaşıyoruz. Bu tür suni gündemlerle esas sorunlar örtülüyor; sanki iktidar bileşenleri psikolojik üstünlüğe sahipmiş gibi hakikat ötesi bir algı pompalanıyor.”

Yazının tamamı için tıklayın.