Afetevlerinde elektrik, su eylemi

Afetevlerinde elektrik, su eylemi
30 Ağustos 2013 12:10

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Yılanlı Mezrasında sel ve depremden zarar görenler için yaptırılan 684 konutta yaşayanlar, elektrik, su ve ulaşım sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

 

Geçen 9 Haziran günü Kemal Paşa İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle Vali Mehmet Tekinarslan, konutların anahtarlarını hak sahiplerine dağıttı. Büyük bir mutluluk içinde ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki konutlarına yerleşen afetzedeler elektrik ve suyun yanı sıra ulaşım sorunu da yaşamaya başladı.

Afetevlerinin önünde toplananan, aralarında kadın ve çocukların de bulunduğu yaklaşık 70 kişilik grup, açtıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra ellerindeki bidonları göstererek eylem yaptı.

Konutların kısa sürede insanca yaşanabilir bir hale getirilmesini isteyen afetzedelerden Fatma Tunç, “Bizleri suyu, elektriği ve ulaşımı olmayan konutlara yerleştirerek ikinci kez mağdur ettiler. Elektriksiz, susuz bir hayat olabalir mi? Mağduriyetemizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Afetzede Dursun Turan ise “Defalarca İl Afet Müdürlüğü’ne müracat etmemize rağmen hiç bir çözüm bulunamadı. Suyu olmayan konutlara vatandaşlar 500 metre uzaklıktaki bir çeşmeden su taşıyor” diye konuştu.