AKP, İstanbul’da ‘topal ördek’ oldu

AKP, İstanbul’da ‘topal ördek’ oldu
7 Nisan 2024 07:46

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde belediye başkanlığını AKP, meclis çoğunluğunu ise CHP kazandı. AKP’nin YSK’ya taşıdığı itirazda sonuç değişmezse, AKP ilçe meclisinde ‘topal ördek’ oldu. İBB Meclisi’nde geçtiğimiz dönemde yaşanan benzer tablo için Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘topal ördek’ benzetmesi yapmıştı.

 

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre İstanbul Bahçelievler’de oyların yüzde 47.2’sini alan AKP’nin tekrar aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Hakan Bahadır tekrar seçildi.

Bahadır mazbatasını alarak görevine de başladı. CHP’nin adayı Emine Gülizar Emecan da seçimde yüzde 44.11 oy aldı. Meclis üyeliği seçimlerinde ise ilginç bir tablo ortaya çıktı.

CHP, meclis üyeliğinde yüzde 44.07 oy alırken AKP, yüzde 44.01 aldı. AKP, meclis üyeliği sonuçlarına itiraz etti ve tekrar sayım yapıldı. CHP, 168 oy farkla meclis çoğunluğunu kazanmış oldu.

AKP, itirazını YSK’ya da taşıdı. YSK’dan aksi bir karar çıkmazsa son durumu göre AKP’li Başkan Hakan Bahadır’ın yöneteceği ilçe meclisinde 25 CHP’li, 20 AKP’li meclis üyesi olacak.

 

 

ERDOĞAN’DAN TOPAL ÖRDEK BENZETMESİ

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019’daki yerel seçimlerin ardından İBB Meclisi’nde çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olması nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Çoğunluğu bizde. Bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” demişti.