Erzurum Şenkaya 47 yıl sonra CHP’ye geçti!

Erzurum Şenkaya 47 yıl sonra CHP’ye geçti!
7 Nisan 2024 11:13

Yerel seçimlerde Erzurum’da oylarını artıran CHP, 47 yıl sonra Şenkaya ilçesinin belediye başkanlığını kazandı. CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Erzurumlunun CHP’ye bakışı değişiyor” dedi.

 
2019 yılındaki yerel seçimlerde Erzurum’da yüzde 3,63 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu seçimlerde oyunu yaklaşık iki kat artırarak yüzde 6,24’e yükseltti, Çat ve Şenkaya ilçelerinin belediye başkanlıklarını da kazandı.

Gazete Duvar’dan Emrullah Bayrak’ın haberine göre Erzurum’da beşinci parti olan CHP, Şenkaya’da 47 yıl sonra adayı Görbil Özcan ile oyların yüzde 49,98’ini alırken AK Parti’nin adayı Yavuz Bedir 42,71’de kaldı.

 

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, yerel seçimde hedeflerine tam anlamıyla ulaşamadıklarını ama ileride daha büyük bir başarı sağlayacaklarını söyledi.

 

 
‘ERZURUMLUNUN CHP’YE BAKIŞI DEĞİŞİYOR’

 
”Şu an ilk defa tarihimizde iki tane belediyemiz oldu” diyen Serhat Can Eş, şöyle devam etti: ”Bu bizim için çok önemliydi. Şenkaya, okuma-yazma oranı bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip. Bu açıdan da ilçeyi kazanmamız çok önemliydi. 47 yıl sonra ilk defa kazandık. Ayrıca Çat ilçesini de kazandık. Daha önce hiç belediyemiz yoktu şimdi iki belediyemiz var. Çok mutluyuz.”

İnsanların ekonomik sıkıntılardan dolayı bunaldığına dikkat çeken Eş, ”AK Parti’ye Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da ciddi anlamda ders verdiler. Erzurumlunun CHP’ye bakışı değişiyor. Bir sonraki seçimde sonuçların çok farklı olacağını düşünüyorum. Bu bir başlangıçtı. Erzurum’daki CHP’lilere de bir özgüven geldi. Her seçimde kaybetmekten umutsuzluğa kapılan bir seçmen vardı. Bu iki belediye bize, seçmene bir umut oldu. İki belediyemiz 5 yıl içinde örnek bir belediyecilik yaptığında ki, biz bunu yapacağız; bunun mükafatını ileride alacağız” diye konuştu.

 

Şenkaya’nın yeni CHP’li Belediye Başkanı Görbil Özcan ise ilçede çok büyük bir heyecan olduğunu söyledi. Seçmen kitlesinin sadece CHP’den oluşmadığına dikkat çeken Özcan, MHP, AK Parti ve diğer partilerin seçmen kitlelerinin de içinde olduğunu kaydetti.

Özcan, ”Adaylığımı, halkımız istedi. Üç dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapmış ve kenara çekilmiştim. İnsanlar tekrar aday olmamı istedi ve CHP’den aday oldum. Şimdi bir enkaz devraldık. 78-80 milyon lira bütçesi olan bir belediyenin şimdi 100 milyon lira borcu var. Ben devrederken 1 milyon lira borcu vardı, şimdi bu rakam 100 milyon lira. Bu ay İller Bankası’ndan belediyemize 5 milyon lira para geldi. 4 milyon 600 bin lirasını işçilerimize maaş olarak verdik. Tükenmiş bir belediye olarak geri aldık” ifadelerini kullandı.

Belediyeden işçilerin atıldığına yönelik iddialar olduğunu hatırlatan Özcan, ”2 işçi, belediyede hiçbir iş yapmıyordu, çıkışını verdik. Benden önceki yönetim, 1 Nisan’da sözleşmeleri biten seçim için 60 kişi çalıştırmış. Bunları bize mal etmişler. Öyle bir durum yoktur. Biz kimseyi çıkarmadık. Ama 2 işçiyi çıkardık. 2 işçimiz de kendi özgür iradeleriyle işlerinin başına gelmediler. Biz de mecburen işlerine son vermek zorunda kaldık” dedi.