Adalet Bakanı  "Böcek soruşturması" içeriğini neden sakladı?

Adalet Bakanı "Böcek soruşturması" içeriğini neden sakladı?
7 Mayıs 2013 10:57

CHP Antalya Milletvekili Av.Gürkut Acar, Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazları ve yasa dışı dinlemelerle ilgili yapılan çalışmaları TBMM gündemine taşırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin,Başbakanlık ofisinde bulunan dinleme cihazı ile ilgili yürütülen soruşturmanın derdest olduğu ve içeriğine ilişkin bilgi verilemeyeceğini kaydetti.

CHP’li Acar‘ın önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, iletişimin tespiti, kararların kimler tarafından alınabileceği ve kararların kimler tarafından yerine getirileceğinin mevzuatta yer aldığını, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın “kesinlikle” dinleme yapmadığını kaydetti. Haklarında dinleme kararı verilen kişilerin mesleği ile ilgili istatistik tutulmadığını kaydeden Ergin, adli makamların iletişimin tespiti kararlarına ilişkin istatistiki bilgilerle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

CHP’li Acar’ın Başbakanlık ofisindeki dinleme cihazlarıyla ilgili sorusu üzerine de Ergin, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca; Sayın Başbakan’ın çalışma ofisinde bulunduğu belirtilen dinleme cihazı ile ilgili olarak Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmanın halen derdest olduğu ve soruşturma içeriğine ilişkin bilgi verilemeyeceği bildirilmiştir” dedi.

FAİLLER NEREDE

Bakan Ergin’in yanıtını değerlendiren Acar, “Yasal olarak kaç kişinin dinlendiği, yasadışı yöntemlerle dinleme yapan kaç kişinin yakalandığına ilişkin sorularıma neredeyse 2 yıldır yanıt alamıyorum. Bu yolla Türkiye’de siyaset şekillendirilmeye çalışıldı. Türkiye, yasadışı dinlemelerin, yasadışı görüntü kayıtlarının rutin haline geldiği bir ülke konumunda ama iktidarda bir çaba yok. Başbakan’ın ofisi dinleniyor, ortada fail yok. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye’de herkes telefonda konuşmaktan korkar hale geldi ama Adalet Bakanı soruları beğenip yanıtlamıyor. Başbakan’ın, Adalet Bakanı’nın, siyasi mücadele için yasadışı dinleme kayıtlarını kullandığı bir ortamda başka türlü bir sonuç doğması mümkün değildir” dedi.