İmamoğlu, seçim sürecinde ve sonrasında maaş almayacak: 1 yıllık geliri depremzedelere bağışlandı

İmamoğlu, seçim sürecinde ve sonrasında maaş almayacak: 1 yıllık geliri depremzedelere bağışlandı
12 Nisan 2023 12:49

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim propaganda gezilerine başlaması nedeniyle 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağını açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ne yapacağı netleşti. Yapılan açıklamada, “İmamoğlu seçim sürecinde veya sonrasında kamudan herhangi bir maaş kullanımı söz konusu olmayacaktır” denildi.

 

 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldığı son kararı duyurmuş ve “Seçim propaganda gezilerine başlayacağımız için Pazartesi gününden 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağım. O günden itibaren belediye olanaklarını kullanmayacağım” demişti.
Bu gelişmelerin ardından gözler Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, konu hakkında açıklama yaptı.

Ongun’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sorular üzerine: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamıştır. Seçim sürecinde veya sonrasında kamudan herhangi bir maaş kullanımı söz konusu olmayacaktır.”