Karayalçın: Böyle bir durum varsa CHP’nin zaten kapatılacak bir partiyle birlikte olması söz konusu değil!

Karayalçın: Böyle bir durum varsa CHP’nin zaten kapatılacak bir partiyle birlikte olması söz konusu değil!
13 Mart 2021 08:57

CHP’nin HDP siyaseti netleşiyor mu? SHP-CHP birleşimini gerçekleştiren eski genel başkanlardan (SHP) Murat Karayalçın Milliyet’ten Tunca Bengin’e anlattı.

 

Karayalçın şunları kaydetti:

 

“Biz terörün ne silahlı ayağını ne siyasi ayağını kabul ederiz. Terör bizim topraklarımıza ve evlatlarımıza saldırıyor. Terör bizim üniter devlet yapımızı tehdit ediyor. Terör bizden topraklarımızdan parça koparmak istiyor. İşte gazetelerde öfkeyle, üzüntüyle okuduk. Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin haritasını gördük. Orada Hatay bırakılmış, Hatay’dan itibaren bütün bölge Kürdistan olarak gösteriliyor. Bu asla kabul edilemez, CHP devleti kuran partidir, bunları asla kabul etmez.

 

 

Ne siyasi yönünü ne silahlı yönünü ama biz diyoruz ki eğer böyle bir şey varsa, bunu yargı karara bağlasın, sen karara bağlama. Yargıya taşımak da senin elinde, sadece savcılara çağrı yapmana gerek yok. Yani eğer böyle bir gözlemin varsa başvur yargıya.

 

Karar çıktıktan sonra eğer böyle bir durum varsa, CHP’nin zaten kapatılacak bir partiyle birlikte olması söz konusu değildir. Bu konuda ısrarlı olabilir mi? Zor bir dönem, zor bir sorun. Bu bizim birlik sorunumuz, varlık sorunumuz.

 

 

Bu sorunun çözümünde siyasi çıkarları gözetmememiz gerekiyor. Türkiye’nin birliğini, geleceğini düşünmemiz gerekiyor, bu anlayışla Kürt sorununa yaklaşmalıyız. Ben bunu çözeceğimize inanıyorum. Biz kardeşiz, toprak, vatan kardeşiyiz, biz gerçekten etle tırnak gibiyiz, birbirimizden ayrılamayız, ayrılmamalıyız. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Şimdi iktidarlarını sürdürebilmek için tehdit ediyorlar korku salıyorlar.

 

 

CHP bu kez, bana göre, açık olarak, ‘Arkadaş, bize başta söyle, yoksa ben bunu yapmayacağım, ben bu getirdiğin şeyleri kabul etmeyeceğim çünkü sen siyasi bir manevra içindesin, ona fırsat vermeyeceğim’ diyor ve bence doğru olanı yapıyor.”