CHP’nin iktidar olması hayal değil

CHP’nin iktidar olması hayal değil
7 Mayıs 2017 18:19

Yeni sistemde iktidar olmak %50 üzeri oy almayı gerektiriyor, CHP tek başına asla ulaşamayacağı bu orana yaklaşabildiği kadar yaklaşmaya çalışmalıdır. Kılıçdaroğlu ile ısrar edildiği sürece bu pek mümkün değildir.

 

 

 

Hidayet SEVİNÇ H&H YORUM

 

 

Öte yandan CHP, Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nu yedirtmeyizcilerden acilen kurtulmazsa MHP’li değişimcilerin yeni oluşumuna CHP’den ilk seçimde %10 civarı oy geçişi olacağını düşünüyorum.

 

Hatta bununla da kalmayıp Milletvekili ile İl ve İlçe yönetimlerinden isimler düzeyinde de katılım olacağını öngörüyorum.

 

Erken kalkan yol alır.

 

CHP’nin hızlıca gerçekleştireceği yönetim değişikliğini müteakip partideki eksen kaymasının giderilmesi gerekmektedir.

 

“Nereden bileyim CHP’nin sonsuza kadar benim partim olarak kalacağını?” diyen Atatürk, maalesef her söylediğinde olduğu gibi yine haklı çıkmıştır. CHP içinde vatansever, genç ve kararlı neferlerin olması parti için büyük şanstır.

 

 

Öte yandan merkez sağ kökenden gelen seçmenin büyük çoğunluğunun bugün oylarını “kerhen” AKP’ye verdiği de ülkenin bir gerçeğidir. 2019’da seçimin ikinci tura kalması halinde ya MHP’li değişimcilerin yeni oluşumu ya da CHP’nin desteklediği aday ikinci tura kalmış olacaktır ikinci turda birlikte oluşturulacak bir Başkan,Başkan Yardımcıları ve Kabine listesi ile CHP’nin iktidar olmaması için hiç bir sebep yoktur.

 

 

Bu söylediklerimden değiştirilen sistemi kabullenip savunduğum fikri ortaya çıkarılmasın, AKP sonrası dönemde bu iktidar paydaşlığı hızlıca AKP’nin tahrip ettiği alanlara ülke genelinde büyük bir restorasyon yaparak 5 yıllık süre zarfında parlamenter sistemi onarıp demokratik bir anayasayı önümüze getirmek zorundadır.

 

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları da değiştirilerek ülkede tıkanmış siyasetin önü açılmalı, 2.adamların yetişemediği, idealist siyasetçilerin adeta öğütüldüğü düzene bir son verilmelidir.

 

 

Hidayet SEVİNÇ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çatı adaya ihtiyacımız yok
CHP’nin iktidar olması hayal değil
CHP’ye öneri