Kılıçdaroğlu: Bizi de tutuklayabilirler!

Kılıçdaroğlu: Bizi de tutuklayabilirler!
7 Kasım 2016 09:04

Cumhuriyet gazetesi ve HDP’lilere yönelik operasyonlar üzerine önceki gün MYK’yı olağanüstü toplayan Kılıçdaroğlu, dün de PM ile durum değerlendirmesi yaptı.

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ve Cumhuriyet Gazetesi operasyonlarının ardından dün Parti Meclisi’ni olağanüstü topladı.

 

 

“GENEL BAŞKANI TUTUKLAYAMAZSINIZ”

 

 

 

6.5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, “Dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasındaki tutumumuz nedeniyle bizim üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Bu konudaki tavrımız netir. Herkes yargılanabilir, kimse yargılanamaz değildir. Seçilmişler de yargılanabilir ancak seçilmişler tutuksuz yargılanmalı Bir partinin genel başkanını tutuklayamazsınız. Mahkemeye gitmemiş, ifade vermemiş olabilirler ama yasama görevlerini sürdürmelerini engelleyemezsiniz. Bu, asla kabul edilemez” dediği öğrenildi.

 

 

 

“BİZİ DE TUTUKLAYABİLİRLER”

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun, “Korkmayın, belki bizler de tutuklanacağız, tutuklanabiliriz. Ama onlar da bu dönemin hesabını verecekler, yaptıkları yanlışların hesabını verecekler” dediği kaydedildi.

 

 

Cumhuriyet gazetesinin çizgisinin değiştirilmesine asla izin vermeyeceklerini, muhalif gazetelere de yaşam hakkı tanınması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu’nun partililere gazeteye abone olunması çağrısı yapılabileceği mesajını verdiği belirtildi.

 

 

BAŞBAKAN’A OY ÇAĞRISI

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun, “Binali Bey’e CHP’ye oy vermesi çağrısında bulunacağım. Türkiye’yi bu karanlık dönemden ancak biz çıkarabileceğiz” dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, “sokağa çıkılması ya da mitingler yapılması” yönündeki önerilere ilişkin olarak, “Elimize silah alıp sokağa çıkacak halimiz yok, siyaset dilini kullanacağız, diyaloğu kullanacağız, hukukun üstünlüğünü savunacağız” dediği öğrenildi.

 

 

 

BİLDİRİ YAYIMLANACAK

 

 

 

Alınan bilgilere göre PM toplantısında gelen öneri ve talepleri içerecek PM bildirisi bugün yayınlanacak. Öneri ve taleplerin yoğun olması nedeniyle bildirinin akıcı bir hal alabilmesi amacıyla oluşturulan bildiri komisyonu çalışmalarını saat 20.30 sıralarında bitirdi. Bildirinin son hali Kılıçdaroğlu tarafından onaylansa da bildirinin bugün açıklanması kararlaştırıldı.

 

 

Milliyet’in aldığı bilgilere göre bildiride, direnme hakkının vurgulandığı, bildirinin iktidara yönelik bir uyarı niteliğinde olduğu, sivil topluma ve yurttaşlara birikte mücadele çağrısını barındırdığı, gelinen süreçte AKP iktidarının sorumluluğunun unutulmaması gerektiğinin anlatıldığı öğrenildi.