İkisi de bu konuda aynı şeyi söyledi

İkisi de bu konuda aynı şeyi söyledi
24 Kasım 2015 19:08

Dün gece Umut Oran’ı izledim Tarafsız Bölge’de.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Umut Oran’ı sadece basında görmüşümdür herkes gibi ama o kadar, hakkında bir kanaatim yoktu.
Bugün var mı tam bir kanaatim, hayır, bunun için onu çok daha fazla tanımak, söylediklerini çok daha fazla dinlemek, davranışlarını izlemek lazım
Ama aklı başında, disiplinli, kişilikli birine benziyor.
Fakat bu yazıda benim anlatmak istediğim Umut Oran hakkındaki kanaatlerim değil.
Dün gece konuşurken söylediği birşey vardı ki, çok güçlü bir siyasi tutum içeriyordu.
Umut Oran’ın bu söylediğini geçtiğimiz haftalar içinde Muharrem İnce de söylemişti.
Muharrem ince geçtiğimiz haftaydı galiba, mealen şöyle demişti…
“Parlamentoda bize hayat hakkı tanınmıyor, yargı da dahil her yer ele geçirilmiş, Tayyip Erdoğan CHP’ye hükümet kurma yetkisi de vermedi, o zaman biz de meydanlara çıkmalıyız, kaçak sarayın önüne gidip, hükümet kurmak görevini vermek zorundasın” demeliyiz.
Ki, Muharrem İnce bugün de Uğur Dündar’a verdiği röportajda, “CHP’nin hükümet yetkisi vermeyi kabul ettirme gücü var mıydı?” sorusuna cevaben şöyle diyor…
“Konuşacak. Muhalefet edecek. Sokaklara, meydanlara çıkacak. Parlamento 4 senedir AKP’nin elinde. Sayısal çoğunluk bire üç. Cumhurbaşkanlığı veto makamı. Anayasa Mahkemesi, medya kuşatılmış. Yenemezsiniz. Bir tek yerde yenebilirsiniz. Meydanlarda. O meydanlara da sözünü dinleten, güven veren, kitleleri peşinden sürükleyen bir isim lazım.”
Muharrem İnce’nin işte bu söylediklerini akşam Umut Oran da söyledi.
Umut Oran da meydanlara çıkarak siyasi güç ve etki yaratmaktan söz etti ve mevcut yönetimin çok edilgen ve atıl, çekingen olduğuna vurgu yaptı.
Hem Muharrem İnce hem de Umut Oran son derece güçlü bir siyasi çıkış yapıyorlar bu sözleriyle.
Pekala onlar da, her ikisi de sıcak odalarında keyiflerine bakabilecek durumdalar, bu düzene dokunmadan kendi kariyerlerine bakabilirlerdi.
Ama böyle konuştularına göre ciddi bir siyasi pozisyona niyetleri var demektir.
Bu arada ben aday olan, adaylığını açıklayan, CHP ve Türkiye için sorumluluk almaya soyunan herkese bir vatandaş ve bir CHP’li olarak yürekten teşekkür ediyorum.
Bu arada akşam Tarafsız Bölge’de Umut Oran’dan sonra MHP adayı olarak Sinan Oğan çıktı programa.
Sinan Oğan’la bundan 5-6 sene önce bir röportaj yapmıştım gazeteci olarak, O zaman milletvekili değildi Sinan Oğan. O zaman şunu görmüştüm, Sinan Oğan çok mütevazi, çok açık, saydam ve iyi bir insan.
Bugün de MHP’ye atılım getireceğinden ve siyasi kişilik olarak güçlü olacağından eminim.
Ben CHP’liyim ama MHP’nin de AKP’yi güçlendiren yanlış politikalardan ve zayıf siyasi tutumlardan arınmasından vatandaş olarak bizler de fayda görürüz.
Türkiye’ye faydası olacak herkesin yolu açık olsun.
KILIÇDAROĞLU HALA DAVUTOĞLU İLE KOALİSYON BEKLEME MODUNDA
Önceki gün TBMM Başkanlık seçimlerinde oy kullanılırken Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’na karşı peşpeşe jestlerini gördük ekranlarda.
“Ama efendim buyrun, önden siz oy kullanın” diyordu saygı ve huşu ile.
Bu beden dili bile ne kadar kötü Türkiye’yi çok ağır siyasal bir kuşatmadan kurtarması beklenen ana muhalefet lideri için.
Karşısındaki kişi Türkiye’yi Suriye batağına sokan kişi, 17-25 Aralık soygunlarına ağzını açmayarak ortak olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı makamını ezen kişinin emrinde olan birisi…
Ama Kılıçdaroğlu sanıyor ki, Davutoğlu Erdoğan’a bayrak açacak, sonra da Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye’yi yönetecek.
Buna inanacak kadar da siyasetten ve AKP içi dengelerden bihaber.
Ve, hala davranışları ve beden diliyle, seçmene Davutoğlu’nun umut olduğuna, iyi olduğuna inandığı mesajını vermeye devam ediyor.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor