CHP’li İnce’den, Yunanistan’da seçilen Türk milletvekillerine ziyaret

CHP’li İnce’den, Yunanistan’da seçilen Türk milletvekillerine ziyaret
2 Şubat 2015 00:25

CHP Milletvekili Muharrem İnce, Yunanistan’da seçilen Türk milletvekillerini ziyaret etti.

 

CHP Milletvekili Muharrem İnce, Yunanistan’daki seçimler sonrası meclise giren Türk milletvekillerini Gümülcine’de ziyaret etti. Vekilleri tebrik eden İnce, uzun bir aranın ardından Türklerin sol bir partiden üç vekil çıkarmasından umutlandıklarını söyledi.

 

Avrupa’da aşırı sağın yükseldiğini hatırlatan Yalova Milletvekili İnce, solun Yunanistan’da iktidara gelmesinin hem Türkiye hem de Avrupa açısından önemli bir umut ışığı olduğunu ifade etti.

 

ince31

 

Yunanistan’daki gelişmeleri Türklerin yakından takip ettiğini kaydeden İnce, “biz buraya onlara başarı dilemeye geldik ve krizleri çıkaranlar bedelini ödemelidir. Krizi çıkaranlar başkaları bedelini ödeyen yoksul halklar oluyor. Yunanistan’da da böyle oluyor, Türkiye’de de böyle oluyor, başka yerlerde de böyle oluyor.” dedi. Muharrem İnce, Yunanistan’daki sol çıkışın emperyalist güçlere karşı övgüye layık bir hareket olduğunu ifade etti.

 

1

 

AŞIRI SAĞLA İTTİFAK

 

Syriza Partisi’nin iktidara gelebilmek için aşırı sağ parti ile koalisyon hükümeti kurmasıyla ilgili bir soruya İnce, siyasetin her zaman istenildiği gitmediğini söyleyerek yanıt verdi. CHP – MSP koalisyonunu hatırlatan İnce, şunları dedi:

 

“Rahmetli Ecevit ile rahmetli Erbakan’ın koalisyon sırasında yaptıkları ortada. Şimdiden peşin peşin konuşmak doğru olamaz. İnşallah başarılı olur. Ben de mübadelede Drama’dan göç etmiş bir ailenin bir çocuğuyum. Ata topraklarına geldik” ifadelerini kullandı. Muharrem İnce kenti gezerek esnaf ile sohbet etti.