2022 DGS Puanları, Kontenjanları ve Sıralamaları

2022 DGS Puanları, Kontenjanları ve Sıralamaları
13 Mayıs 2022 14:35

DGS taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları Dikey Geçiş Sınavı adayları için oldukça önemli bir kaynaktır. Bu sayfadan 2022 DGS taban puanları ve muhtemel DGS puan hesaplama işlemlerini öğrenebilirsiniz.

 

DGS puan hesaplama 2022 yılında en çok aratılan sorgulardan biri durumunda. DGS öğrencileri puan hesaplamanın yanı sıra DGS taban puanları 2022, başarı sıralamaları ve DGS AÖF puanları 2022 şeklinde de aramalar yapabiliyor. Söz konusu bu araştırmalar sayesinde DGS öğrencileri daha iyi bir sınav ve tercih süreci geçirebiliyor.

Sizler için DGS puan, kontenjan ve sıralama verilerini nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir içerik hazırladık. Hazırladığımız bu içerik sayesinde nasıl daya iyi bir DGS başarısı elde edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

2022 DGS Puanları

DGS sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerin en çok üstüne düştüğü konu geçmiş yıllara ait puan verileridir. Bu puan arşivi sayesinde DGS öğrencileri istedikleri üniversitenin ilgili bölümünde hangi puan aralığında öğrenci kabul ettiğini görebiliyor.

Bu puan arşivlerine ÖSYM aracılığı ile ya da çeşitli web siteleri yardımıyla ulaşabilirsiniz. Genellikle son 5 yıla ait olan bu puan verileri doğrultusunda istediğiniz bölüm ve üniversitelerin hangi puan aralığında DGS öğrencisi aldığını öğrenebilirsiniz.

2022 DGS Kontenjanları

DGS sınavıyla ilgili önemli bir diğer husus ise kontenjanlardır. Üniversite sınavındaki kadar fazla kontenjan DGS öğrencilerine verilmediği için öğrenciler sınava girdikten sonra kontenjan verilerini öğrenmek istiyor.

DGS kontenjan bilgilerine ÖSYM web sitesinden ulaşabilirsiniz. Her yıl yenisi eklenen DGS tercih kılavuzu belgesinde üniversiteler ve bölümlerinin kontenjan verileri yer alıyor. Burada size uygun bölüm ve üniversitenin mevcut dönemde kaç DGS öğrencisi alacağını öğrenebilirsiniz.

2022 DGS Sıralamaları

DGS sıralamaları puanlar kadar önem görmese de asla geri planda kalmamalıdır. Çünkü DGS sınavı her yıl farklı sayılarda öğrenciler tarafından çözülüyor ve zorluk seviyeleri değişiklik gösteriyor.

Bu durum sıralamaların bir miktar oynamasına ve puanlar ile arasında dengesizlik oluşmasına yol açabiliyor. Öğrencilerin bu dengesizlik nedeniyle yanlış bir DGS tercihi yapmaması için taban puanlara ek olarak sıralama verilerine de göz atması gerekiyor.

DGS sıralama verilerine çeşitli sınav yardım sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu siteler her yıl DGS yerleştirmeleri bittikten sonra ortaya çıkan verileri paylaşıyor ve öğrencilere yardım ediyor.