18 yıllık Başbakan'dan istifa kararı!

18 yıllık Başbakan'dan istifa kararı!
11 Temmuz 2013 10:56

Lüksemburg’ta 18 yıldan bu yana işbaşında olan “Avrupa’nın en kıdemli başbakanı” kabul edilen, 58 yaşındaki Jean-Claude Juncker, ülkeyi sarsan istihbarat skandalı nedeniyle bugün istifa edeceğini açıkladı.

Aynı zamanda eski Euro Grubu Ülkeleri Başkanı olan Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, ülkeyi sarsan istihbarat skandalı ardından bu sabah istifasını vereceğini açıkladı. Lüksemburg?ta 1995 yılından bu yana görevde olan,  Avrupa’daki en kıdemli başbakan olarak bilinen Juncker’in istifasının ardından ülkede üç ay içinde erken seçimlere gidilmesi gerekecek.

Koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokratların Başkanı Alex Bodry, dünkü parlamento oturumunda, Başbakan Juncker’i ülke istihbarat birimlerini sarsan skandalın sorumluluğunu üstlenmeye davet ederken, hükümetin meclisi feshetmesi gerektiğini bildirdi. Juncker  gün içinde daha önce yaptığı açıklamada istifayı reddetmişti.

Kriz, parlamentoya bağlı araştırma komisyonunun, Juncker’i istihbarat birimleri üzerinde yeterli denetim kurmamakla suçlamasıyla patlak vermişti. İstihbarat birimleri, siyasetçilere yönelik yasadışı dinleme faaliyetleri, makam otomobillerinin istismar edilmesi ve rüşvet ödemeleri ile suçlanmış, koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar da komisyonda Juncker’e karşı oy kullanmıştı.