155'e gelen telefonlar Temel fıkralarını aratmıyor

155'e gelen telefonlar Temel fıkralarını aratmıyor
24 Şubat 2013 14:12

BURSA’da ‘155 Polis İmdat’ telefonuna gelen ihbarlar ‘Temel fıkralarını’ aratmıyor.
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesindeki ‘155 Polis İmdat’ hattındaki görevliler, özel empati dersleri alırken arayan bazı kişilerin oldukça ilginç ifadeleri olduğu ifade edildi. Hasarlı trafik kazasında karışan Karadenizli bir kişi aradığı hattaki görevli memura, “Bana arkadan çarpan araç kaçtı. Şu anda yolun ortasında trenin havalandığı yerdeyim” diyerek Yıldırım’daki Bursaray’ın viyadüke çıktığı bölgeyi anlatmaya çalıştı.


 
Görevli memurun kaçan aracın plakasını almak istemesi üzerine ‘B’ harfini söyleyemediği için, “Niye anlamıyorsun ‘sert P’ memur bey ‘sert P” yanıtı verdiği dikkat çekti.

 
Merkez Osmangazi İlçesi’nden arayan bir kadın ise sabah işe giderken kimliği belirsiz bir kişi tarafından taciz ve takip edildiğini anlatırken, “1 metre boylarında sümsük bir herif, beni takip ederken sizi arasam ekip gönderseniz birlikte adamı dövsek olur mu?” dediği dikkat çekti.


 
Arayan bir başka kişi, evinin kapısının önünde 3 günden bu yana üzeri kapalı bir tabut bulunduğunu belirtirken, “İçine bakmaya korkuyoruz. Gelip bunu buradan kaldırın” isteğinde bulundu. Bazı arayanların da ‘Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizisinin amiri ‘Rıza Baba’ (Zafer Ergin) ile konuşmak istediklerini belirterek, “İhbarımı sadece Rıza Baba’ya yaparım, olayları sadece o çözüyor” dediği kaydedildi.


 
Arayan bazı kişiler de gökyüzünde parlak cisimler gördüklerini belirterek Ufo ihbarında bulunurken bunların gözaltına alarak kendilerine zarar vermesinin önlenmesini istedikleri ifade edildi. Bunların yanı sıra elektriklerinin kesildiğini, cep telefonunda ‘kontör bittiği’ için kombi tamir servisini arayamadıklarını belirtenler de olduğu bildirildi.