12 firma yeniden üretecek

12 firma yeniden üretecek
12 Ağustos 2012 14:14

Sağlık Bakanlığı, damacana su kriziyle ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Bakanlık, öncelikle incelemelerin titizliğiyle ilgili vatandaşı rahatlattı. Açıklamada; dolum tesisinde problem yaşanan firmaların piyasa ürünlerinde de benzer uygunsuzlukların tespit edildiği vurgulandı, numunelerin çok dikkatli bir şekilde çalışıldığı, şüpheli durumlarda analizlerin tekrarlandığı veya üst düzey laboratuvarlarda teyit ettirildiği belirtildi.
 
Açıklamada şöyle dendi:
 
“Bakanlığımızca Temmuz ayında yapılan denetimler ve analizler neticesinde öncelikle ambalajlı su dolum tesisinde problem olduğu tespit edilen ve İstanbul’da damacana dolumu yapan 5 firmanın, ardından da diğer illerde dolum tesisi bulunan 15 firmanın ismi açıklandı. Bu açıklamaların ardından sahadan alınan numunelerde uygunsuzluk tespit edilen, ancak dolum tesisinde herhangi bir problemle karşılaşılmayan 76 firmaya ait 114 numune, numunenin alındığı adres ve suyun markası ile birlikte açıklandı”
 
“HİÇBİR FİRMANIN İSMİ YANLIŞLIKLA YAZILMAMIŞTIR”
 
Denetimlerde ülke çapında bin 200 saha denetim elemanı ve bin 500 laboratuvar personelinin görev yaptığına dikkat çekilerek “Gerek numune alımı gerekse laboratuvar aşamasında her türlü kayıt işlemi büyük bir titizlikle yapılmış olup isim ve numune karışımı söz konusu değildir. Numuneler çok dikkatli bir şekilde çalışılmış, şüpheli durumlarda analizler tekrarlanmış veya üst düzey laboratuvarlarda teyit edilmiştir. Hiçbir firmanın ismi listeye yanlışlıkla yazılmamıştır. Ayrıca firmalara tespit edilen eksiklikler tek tek izah edilmiştir” dendi.
 
“12 FİRMANIN SU ÜRETİMİNE BAŞLAMASINA MÜSAADE EDİLMİŞTİR”
 
Bakanlık, daha önca adı listede geçen 12 firmanın yeniden su üretimine başlayacağını ise şöyle duyurdu:
 
“İkinci kontrollerde damacana su üretimi durdurulan 12 firmanın, problemini giderdiği tespit edilmiş olup yeniden damacana su üretimine başlamasına müsaade edilmiştir. Problemi gideremeyen 3 tesisin faaliyeti durdurulmuş, 5 firma ile ilgili karar verilmek için de analiz sürecinin tamamlanması beklenmektedir”