CHP’li Karasu: Halkın milyonları böyle buhar oluyor

CHP’li Karasu: Halkın milyonları böyle buhar oluyor
6 Mayıs 2024 08:06

CHP’li Ulaş Karasu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki milyonluk israf kalemlerini TBMM’nin gündemine taşıdı.

 

 

AKP’nin vatandaşa “kemer sıkın” deyip kendisinin tasarruf etmediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, bunun en bariz örneklerinin kamuda görüldüğünü söyledi. Şimdiye kadar yayımlanan 7 tasarruf genelgesine de uyulmadığını belirten Karasu, “Sivil havacılığın düzenlenmesi, denetlenmesiyle görevli ve yetkili tek kurum olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) 2023 yılı faaliyet raporu milletin milyonlarının nasıl çarçur edildiğini ortaya koyuyor” dedi. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

n SHGM banka değil, hastane değil, ama çağrı merkezi var ve önceki yıl 7.5 milyon; geçen yıl tam 17.1 milyon TL harcanmış. Taşıt kiralama için 10.6 milyon TL harcanmış. Özel kıyafetleri yok ama 4 milyon TL harcanmış. Bir de ‘Sınıflandırmaya Girmeyen Diğer Hizmet Alımları’ adı altında bir kalem konulmuş ve bu harcama kalemi 2021 yılına göre yüzde 813 artarak toplam 39 milyon 738 bin 634 TL ödeme yapılmış.

 

 

PERSONEL ALIMI YAPILIYOR

 

 

– TÜRKSAT ana yüklenici olmak üzere Solvera ve Pusula adlı şirketler üzerinden personel alımı yapılıyor. Solvera ve Pusula adlı şirketler üzerinden kurumda kaç personel çalıştırılıyor.

– Faaliyet Raporu’nda harcama kalemlerine yansıyan “Sözleşmeli Personel” giderinin içeriği nedir? Söz konusu harcama kaleminin Solvera ve Pusula şirketleri üzerinden yapılan hizmet alımı giderleriyle bir ilgisi bulunmakta mıdır?

– Faaliyet Raporu’na 2021 yılına göre yüzde 813 oranında bir artışla “Sınıflandırmaya Girmeyen Diğer Hizmet Alımları” olarak yansıyan hizmet alımlarının içeriği nedir?