Yeni HSK’dan 88 kişilik kararname

Yeni HSK’dan 88 kişilik kararname
28 Mayıs 2017 09:44

ANAYASA değişikliği ile adı, daire sayısı, üyeleri değişen Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 77 kişilik adli, 8 kişilik idari yargı kararnamesi yayınladı.

 

 

Hürriyet

Kararnameyle Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Ankara 11. Aile Mahkemesi Başkanı Mustafa Karadağ, Şanlıurfa Hâkimliği’ne atandı. ‘Mesaj içerikleri belli olmayan ByLock kaydına dayanılarak terör örgütü üyeliğinden hüküm kurulamayacağı’ gerekçesiyle ByLock mahkûmiyetini bozan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Zafer Yarar ise Kayseri’ye düz hâkim olarak atandı. Aynı daire üyesi Mustafa Tosun İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, karara muhalif kalan üye Bayram Korkmaz ise aynı daireye başkan olarak atandı.

 

 

KARADAĞ: AİHM’YE GİDECEĞİZ

 
Karadağ karara ilişkin Hürriyet’e özetle şunları söyledi: “Biz direnmeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğü yolundaki mücadelemize devam edeceğiz. Siyasi iktidar HSK’ya tam egemendir, bu kararla bu bir kez daha kanıtlanmıştır. Sürgün kararına karşı HSK’dan yeniden inceleme isteyeceğiz ve itirazda bulunacağız, reddi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da “Mustafa Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AK Partililerin hedefinde. Yargıdan iktidarın elini çekmesi lazım. Bu sürgün kararıyla adalet öldürülmüştür” dedi.