Taşdelen halkın parkına böyle konmuş!

Taşdelen halkın parkına böyle konmuş!
21 Şubat 2017 10:02

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin Alacaatlı’da kaçak olarak inşa ettikten sonra imar değişikliği ile yasal hale getirdiği tesisle birlikte halkın yararına yapılacak yeşil alan da buhar olup uçtu

 

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya Belediyesi’nin İmrahor Vadisi yakınlarında bulunan Fen İşleri Tesisleri, kaçak olduğu gerekçesi ile Mamak Belediyesi’ne ait ekipler tarafından Eylül 2016’da dozerle yıkılmıştı. Tesis yıkıldığı gerekçesi ile yeni bir tesis alanı ihtiyacı duyan Çankaya Belediyesi, kentin en değerli bölgelerinden olan Alacaatlı’da 146 dönümlük arazi üzerine, içerisinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’nin yer aldığı dev bir tesis inşa etti.

 

 

 

AK PARTİ RET VERDİ

 
Her şey normal gibi gözükürken, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısına getirdiği imar plan değişikliği teklifi ile gerçek ortaya çıktı. İnşası tamamlanan ve Çankaya Belediyesi’ne ait ekiplerin şu anda aktif olarak çalıştığı dev tesisi yasal hale getirmeye çalışan Taşdelen’in oyunu Belediye Meclisi’ndeki AK Parti Grubu’na takıldı. AK Parti Grubu’nun itiraz ederek ret oyu verdiği kaçak tesis hakkındaki imar plan değişikliği, Çankaya Belediye Meclisi’ndeki CHP’li meclis üyelerinin verdiği oylarla oyçokluğu ile kabul edildi. Tesisin kaçak olmasının yanı sıra Taşdelen’in, tesisi yaparken Alacaatlı bölgesindeki halka park, rekreasyon ve spor alanı yapılması için ayrılan araziye çöktüğü ortaya çıktı. 146 dönümlük tesisin 30 dönümlük bölümü park alanı üzerinde yer alırken geri kalan bölüm ise rekreasyon ve spor alanı üzerinde bulunuyor.

 

 

 

TAŞDELEN’DEN KAÇAK TESİSTE KAHVALTI

 
Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen dün de Alacaatlı’da yapımı tamamlanmak üzere olan tesiste çalışanlarla kahvaltı yaptı. Mecliste AK Parti grubunun itirazına rağmen kaçak tesisi yasal hale getiren Taşdelen, tesiste işçilere yönelik yaptığı konuşmada yeni merkezin çevre düzenlemesiyle örnek olacağını da savundu. Tesise 7,5 milyon liralık pay ayırdıklarını ifade eden Taşdelen, “sosyal demokrat belediyeciliğin” örnek hizmetlerini sergilediklerini ve her şeyi vatandaşın memnuniyeti için yaptıklarını öne sürdü.

 

 

10a0dafb0333d434

c