Reuters: Karadeniz’de bulunan doğalgaz Türkiye’nin ihtiyacını 20 yıl karşılayabilir

Reuters: Karadeniz’de bulunan doğalgaz Türkiye’nin ihtiyacını 20 yıl karşılayabilir
21 Ağustos 2020 08:42

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, Türkiye’nin Karadeniz’de ciddi gaz rezervleri bulduğunu ve bu gaz ticari olarak çıkarılabiliyorsa ülkenin enerji bağımlılığını azaltabileceğini söyledi.

 

 

Fotoğraf: Arşiv

Reuters’a bilgi veren bir yetkili, bulunan doğalgaz rezervinin Türkiye’nin enerji ihtiyacını 20 yıl kadar karşılayabilme potansiyeli olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Fatih sondaj gemisi Temmuz ayı sonundan bu yana Karadeniz’de Ereğli açıklarında Tuna-1 olarak adlandırılan bölgede çalışma yapıyordu.

Yetkili rezervin Tuna-1 bölgesinde bulunduğunu ve yaklaşık 800 milyar metreküp olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Ancak yetkili bu gazın çıkarılmaya başlanmasının 7 ila 10 yıl sürebileceğine ve yaklaşık 2-3 milyar dolarlık yatırım gerektiğine dikkat çekti.

Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enerji şirketleri yöneticilerine dün yaptığı açıklamada, bugün saat 15.00’da yapacvağı konuşmayla müjdeli haberi vereceğini söylediğini aktardı.

Haberde Erdoğan’ın “müjdeli haberle” ilgili detay vermediği ancak yetkililerin bu haberin Karadeniz’de yapılan doğalgaz keşfiyle ilgili olacağını aktardıkları hatırlatıldı.