PKK, AKP Hükümeti’ne ‘Ayar’ vermektedir

PKK, AKP Hükümeti’ne ‘Ayar’ vermektedir
12 Eylül 2013 13:10

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Demokratikleşme Paketi adı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı, birliği, bütünlüğü ve hükümranlık haklarının zedelendiğini belirterek, “Terör örgütü PKK, AKP Hükümeti’ne ‘ayar’ vermektedir. Türkiye, bir avuç teröristin evcilik sahasına dönmüştür” dedi.

 

 

Adan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’nin Suriye konusunda izlediği politikayı eleştirerek, şöyle dedi:

 

“Bugün için dünyanın en önemli meselesi olan Suriye konusunda; AKP iktidarının yaptığı tek şey ‘tetikçiliğe gönüllü’ olmaktır. Suriye konusunda yapılan uluslararası toplantılarda, zirvelerde tüm ülkeler ihtiyatlı hareket ederken, Türkiye meseleye ‘balıklama atlama’ konusunda ısrar etmektedir. Mevcut ekonomi tablosunda hükümetin böyle bir savaşta taraf olması intihardır. Aklımıza dahi getirmek istemiyoruz ama yoksa Türk ordusu körfez şeyhlerinin finansörlüğünde mi bu savaşa girecektir? Anlamsız ve mantıksız bir biçimde Suriye ile savaşın tek gönüllüsü Türkiye’dir. Savaşa gönüllü olunmaz. Türkiye’yi kendi iktidar oyunları için Suriye bataklığına bulaştıranlar bunun bedelini de öderler.”

“AKP Hükümeti’nin bütün savaş çığırtkanlığına rağmen, Suriye’nin kimyasal silah varlığının uluslararası denetime açılma ihtimali güçlenmiştir” diyen Adan, “Türkiye bu süreçte bölgesinde barışı savunan ve bunun için çabalayan bir rol üstlenmek zorundadır” dedi.

 

“TÜRKİYE, BİR AVUÇ TERÖRİSTİN EVCİLİK SAHASINA DÖNMÜŞTÜR”

 

Çözüm sürecine işaret eden Adan, “Son yaşananlar göstermiştir ki; çözüm süreci de, PKK’nın geri çekilmesi de bir hikâyeden ibaretmiş. 8 Mayıs’ta düğün bayram yaparcasına ilan edilen süreç bir masaldan, bir kandırmacadan ibaretmiş. Takke düşmüş, kel görünmüştür.Dilimiz varmıyor bunu söylemeye ama terör örgütü PKK, AKP Hükümeti’ne ‘ayar’ vermektedir. Sözde çözüm sürecinin inisiyatifi hükümette değil PKK’dadır” diye konuştu.

 

Türkiye’nin bir avuç teröristin evcilik sahasına döndüğünü iddia eden Adan, “Birkaç genci sokakta yürürken tehdit olarak algılayan AKP Hükümeti, nedense binlerce eli kanlı PKK’lıya müsamaha göstermektedir” dedi.

Demokratikleşme paketi adı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı, birliği, bütünlüğü ve hükümranlık haklarının zedelendiğini savunan Adan, “Teröristin, devletimizle, milletimizle dalga geçmesine sebep olanlar; bunun hesabını eninde sonunda vereceklerdir. Milletimiz asla ve hiçbir koşulda bu ihanet oyununa izin vermeyecektir” diye kaydetti.

 

“CEMEVİ İLE CAMİ KONUSUNDA KONACIK BELEDİYEMİZ BU İNŞAATA BAŞLAMIŞTIR”

 

Türkiye’nin gündeminde olan bir diğer konunun cemevi ile cami inşası olduğuna işaret eden Adan, “Bu da yine MHP’nin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP belediyelerine verdiği talimattır. Bu cemevi ile cami konusunda Konacık belediyemiz bu inşaata başlamıştır ve şu anda da inşaatları bitmek üzeredir” dedi.