Kırıkkale’de ilk ve ortaokul öğrencileri camide ‘puanlandı’

Kırıkkale’de ilk ve ortaokul öğrencileri camide ‘puanlandı’
8 Şubat 2020 11:13

Kırıkkale Müftülüğü, düzenlediği ‘Camiyi seviyoruz, namazla buluşuyoruz’ isimli projesiyle ilk ve ortaokul çocuklarını yarıyıl tatilinde yerine getirdikleri dini görevler üzerinden puanladı. Kaynak: Kırıkkale’de ilk ve ortaokul öğrencileri camide ‘puanlandı’

 

 

Halktv’den Ali Isıyel’in haberine göre Kırıkkale’de yarıyıl tatilinde Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından ‘Camiyi seviyoruz, namazla buluşuyoruz” isimli bir proje başlatıldı. İlk ve ortaokul düzeyindeki çocukları tatilde proje kapsamında cami görevlilerinin gözetimine veren müftülük; çocukların 5 vakit namaza devamlılığı, ebeveynlerini camiye getirmeleri ve ezber yapmaları gibi kriterler üzerinden puanla değerlendirdi.

Çocuklar üzerinden yapılan mahalle baskısı ve özellikle bunun puanlanması da tepki çekti. Ebeveynlerini de namaza getiren çocuklara ‘ekstra puan’ veren sistemde ilk üçe giren çocuklara hediyeler verildi.

 

Amaç ‘cemaat’ alışkanlığı kazandırmak

 

Projenin amacı ise müftülük tarafından, okula giden çocukların tatil döneminde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak olarak açıklandı.

 

Puanlama yapıldı

 

Kırıkkale Müftülüğünün internet sitesinde herhangi bir duyuru ya da haber bulunmuyor. Ancak aynı projenin Çankırı İl Müftülüğü tarafından da yapıldığı görülüyor. Çankırı Müftülüğünün internet sitesinde ise projeyle ilgili bir bilgi notu bulunuyor.

Bilgi notunda, müflüğün puanlama sisteminden projenin amacına kadar bilgiler mevcut. Bu puanlama sistemine göre müftülük, çocukları yaptıkları üzerinden puanlayacak bir yarışın da içine soktu.