Kılıçdaroğlu’ndan BIE delegelerine mektup

Kılıçdaroğlu’ndan BIE delegelerine mektup
18 Eylül 2013 15:10

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına ilişkin yaptığı toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürece tam destek verdiğini söyledi. Engin, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde oy kullanacak Uluslararası Sergiler Bürosu (Bureau International des Expositions-BIE) delegelerine mektup yazacak. Programı uygun olursa oylamaya da katılacak” dedi.

 

 
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP’li milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Hülya Güven, Aytun Çıray’ın katılımıyla EXPO 2020 toplantısı yaptı. İzmir’in EXPO 2020 yolculuğunda başarılı olacaklarına inandıklarını belirten Engin, olimpiyatlarda yaşanan kaybın EXPO 2020’nin kazanılmasıyla giderileceğini söyledi.

 

“OYLAMAYA KATILACAĞIZ”

 

EXPO’nun kente gelmesi konusunda toplumun görüş birliği içinde olduğunu belirten Engin, Kasım ayında Fransa’da yapılacak oylamaya parti olarak katılacaklarını bildirirken, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde oy kullanacak BIE delegelerine mektup yazacak. Programı uygun olursa oylamaya da katılacak. Milletvekillerimiz dostluk gruplarında gerekli çalışmaları yapıyor” dedi.

 

“EN GÜÇLÜ YÖNÜMÜZ TEMAMIZ”

 

EXPO’nun kazanılmasıyla sadece İzmir’in değil Türkeyi’nin kazanacağını belirten Engin, 120 bin üye, 29 belediye ve 12 milletvekiliyle EXPO’nun önemini halka anlatmaya devam ettiklerini söyledi. İzmir’in insan kaynağı açısından güçlü olduğunu belirten Engin, şöyle konuştu:

 

“EXPO için seçilen ‘Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık’ teması oldukça doğru. İzmir olarak en güçlü yönümüz temamız. EXPO’yu yapmayı planladığımız İnciraltı planlarına büyük destek verildi. O alanın sağlık yatırımları ile İzmir’e ve insanlığa hizmet edeceğini düşünüyoruz. İzmir artık vizyonunu büyütmüş durumda. Bu konuda büyük bir mutabakat var. Bitişe doğru artık ipi göğüslemek istiyoruz. Bu dönem EXPO’nun alınabileceğini düşünüyoruz.”

 

“İPİ GÖGÜSLEYECEĞİZ”

 

CHP ve AK Partili milletvekillerinin EXPO adaylığı konusunda birbirini eleştirmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Engin, şöyle devam etti:

“Zaman zaman birbirimizi uyarabiliriz. Suçlayıcı değil uyarıcı nitelikte açıklamalar oluyor. Sürece zarar verecek açıklamalar değil. Onlar bizi biz onları uyaracağız. Bunlar demokrasilerde olağan şeylerdir. Hep birlikte daha çok çalışacağız. Hangi şehrin önde ve hangi şehrin geride oldu şimdiden ortaya çıkmaz. Şuanda hiçbir şey belli değil. İzmir’in ipi göğüsleyeceğine inanıyoruz.”

 

 

0d0c5c0f53d7e32073e58a965248027f

 

 

eb86d2aa452dadce3e27715430c10b43