Kılıçdaroğlu bu konuya çok güçlü yüklenirse oy gelir

Kılıçdaroğlu bu konuya çok güçlü yüklenirse oy gelir
20 Mayıs 2015 17:30

Dün Büyükada’ya gittim.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

AKP’nin ordaki kültür vandalizmine ve Büyükada sırf Cumhuriyet tarihinin bariz bir parçası olduğu için onu yok etme çabasına aşağıda geleceğim ama önce…

 

Büyükada’da çok Arap ve Suriyeli vardı.

 

Ve, Türk vatandaşların aralarında konuşurken, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine atfen, “Suriyelileri geri gönderme planı var” dediklerini duydum.

 

Kılıçdaroğlu’nun, “İktidar olduğumuzda Suriye’de iç barışın kurulmasını sağlayıp, Türkiye’ye göç etmiş Suriyelilerin ülkelerine gitmelerine yardımcı olacağız” demişti bundan bir süre önce hatırlanırsa.

 

İşte bu söz toplumda algılanmış ama tam olarak değil.

 

Yani, bu söz toplum yayılmış ve beğenilmiş, karşılık bulmuş ancak bu sözü söyleyenin tam olarak kim olduğu, Suriyelilerin geri gitmesini nasıl sağlayacağı tam anlaşılmamış.

 

Hem dün Büyükada’da hem de genel olarak sokakta, halk arasında Suriyeliler konusu çok önemli yer tutuyor.

 

Elbette, bu meseleyi ele alırken evrensel insan hakları ve dil terbiyesi kurallarına uymak zorunda herkes.

 

Nitekim Kılıçdaroğlu da bunu böyle ele aldı.

 

Ancak Tayyip Erdoğan’ın ateşlediği Suriye iç savaşı neticesinde milyonlarca Suriyelinin kontrolsüz bir biçimde Türkiye’ye yayılması ve burda mutlu da olmamasının kimseye getireceği birşey yok.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin görevi (Tayyip E.’nin savaş kışkırtıcılığından kurtularak en başta) Suriye’deki iç savaşın bitmesine ve Suriye’de kalıcı bir devlet egemenliğinin tesisine katkıda bulunmak.

 

Bunun yanı sıra Suriye’nin ekonomik bütünlüğüne ve işlerliğine de katkı sağlayarak, ülkemizdeki Suriyelilerin kendi ülkelerine geri dönerek, mutlu olacakları ve kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamın oluşmasına aktif destek vermek.

 

Türkiye’nin görevi bu ve halk da bunu böyle istiyor.

 

Bunu her yerde görüyorum; dün de Büyükada’da gördüm.

 

Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun bu konuyu daha yüksek sesle ve vurgulu olarak ve bu sözün kendisine ait olduğunun topluma yayılması sağlanarak, dile getirmesinin CHP’ye oy getireceğinden eminim.

 

Nitekim, AKP Hatay’ı bu yüzden kaybetti hatırlanırsa.

 

Kaldı ki, seçmen ekonomik vaadlerin yanı sıra, kendisi için önemli olan konulardaki duygularına hitap eden konuların siyasi olarak telaffuz edilmesi ile onu dile getiren siyasiyi içine alıyor ve benimsiyor.

 

Suriyeliler konusu da seçmen açısından böyle bir duygu.

 

AKP’nin Büyükada vandalizmine gelirsek.

 

Büyükada belediyesi CHP’de ancak Büyükada’ya yönelen yıkıcı insan akımı (bu kadar küçük bir adaya günde bilmem kaç binlik vapurla binlerce insan aynı anda taşınmaz) AKP tarafından oluşturuluyor.

 

AKP bilinçli bir seçim ve politikayla Arap turisti çok ucuza Büyükada’ya getiriyor.

 

Tüm vapur iskeleleri Arapça yazılarla dolmuş, dün gördüm.

 

Bundaki amaç AKP’nin sevmediği ve Cumhuriyet elitlerine ait gördüğü Büyükada’yı hem bir para kazanma hem de zamanla yıkma, yok etme.

 

Gidin bakın bir hafta sonu veya tatil günü, Büyükada’da nefes alınamıyor artık. Binlerce insan iskelenin nerdeyse 200 metrekarelik dar alanında Titanic faciası gibi sıkışmış vaziyette duruyor.

 

Hiçbir medeni şehir ve ülke bu tür değerli toprak parçalarını aşırı insan akımına maruz bırakarak yok olmasına müsaade etmezken dünyada, bizim güzellikler eriyor.

 

Ne kültür vandalı adamlarsanız be, ayrıca içinizde bir parça ülke sevgisi olsa, bunu yapmazdınız, yapamazdınız, kıyamazdınız.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor