CHP’li Günaydın: Hatay’ı yeniden yapılandırma sürecinde yaratacağı rant nedeniyle ellerinde tutmak istiyorlar!

CHP’li Günaydın: Hatay’ı yeniden yapılandırma sürecinde yaratacağı rant nedeniyle ellerinde tutmak istiyorlar!
16 Nisan 2024 09:18

YSK‘nın Hatay’da verdiği hukuksuz kararı değerlendiren CHP’li Günaydın, ”Dünya Bankası’ndan gelecek finansman kaynaklarının önemli bir bölümü deprem için özgülenecek. Hatay’ı stratejik öneminden daha ziyade bu yeniden yapılandırma sürecinde yaratacağı rant nedeniyle ellerinde özellikle tutmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
CHP, YSK’nın 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 44,48 oy alan AKP’li Mehmet Öntürk’ün, yüzde 44.05 oy alan CHP’li Lütfü Savaş’ın önünde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığını açıklanarak mazbatanın verilmesine yönelik itirazlarını sürdürüyor.

 

 

Tele1’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Hatay’daki gelişmeleri değerlendirdi.

 

 

”HATAY’DA ÇOK SAYIDA HUKUKSUZLUK VAR”
”3 binden fazla daha evvel vefat etmiş insanın sandık kuruluna yazılmasında bahsediyoruz. 10 bine yakın geçersiz oydan bahsediyoruz. Sandık kurulu başkanlarının hukuka uygun olarak oluşturulmamasından bahsediyoruz. Çok sayıda hukuksuzluk var. Umuyorum ki YSK bugünkü sunulan dilekçe çerçevesinde gerekli kararı ivedilikle verir. Ve Hatay’da nihayet seçim sonucunu arkasında bırakarak depremin yıkımının çaresine bakmaya başlayabilir” ifadelerini kullanan Günaydın şöyle konuştu:

”YSK’ye, ilçe seçim kuruluna yapılan haklı itirazlara kimse bir şey diyemeyiz. Fakat bunların hızlı karar vermesi lazım. Hala 15 gün sonra bunların tartışılıyor olmasının normal olmadığını söyleyelim. YSK bu sefer meseleye çok müdahil olmadı gibi gözüküyor. Çünkü il ve ilçe seçim kurulu üzerinden hallettiler. YSK Hatay’da farklı davrandı. Hatay’da açıkça hukuka aykırı olan bir seçim sonucunu hukuka uygun hale getirme suretiyle bizce son derece adalete aykırı bir tutum sergiledi.

Sayın Özel ve arkadaşlarımız tam kanunsuzluk dilekçesi YSK’ye sundular. 3 binden fazla daha evvel vefat etmiş insanın sandık kuruluna yazılmasında bahsediyoruz. 10 bine yakın geçersiz oydan bahsediyoruz. Sandık kurulu başkanlarının hukuka uygun olarak oluşturulmamasından bahsediyoruz. Çok sayıda hukuksuzluk var. Umuyorum ki YSK bugünkü sunulan dilekçe çerçevesinde gerekli kararı ivedilikle verir. Ve Hatay’da nihayet seçim sonucunu arkasında bırakarak depremin yıkımının çaresine bakmaya başlayabilir”

 

 

GÜNAYDIN HATAY’IN KRİTİK ÖNEMİNDEN BAHSETTİ
Hatay’da bu sürecin uzamasının nedenini de açıklayan Günaydın, ”Dünya Bankası’ndan gelecek finansman kaynaklarının önemli bir bölümü deprem için özgülenecek. Burada tabiri caizse bal tutan parmağını yalayacak. Hatay’ı stratejik öneminden daha ziyade bu yeniden yapılandırma sürecinde yaratacağı rant nedeniyle ellerinde özellikle tutmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.