İspanyol basını: Saldırı Türk restoranına

İspanyol basını: Saldırı Türk restoranına
17 Ağustos 2017 19:59

Barcelona’da kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla’da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

 

 

El Pais’e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla’da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

 

Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas’taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

 

İspanyol medyasında, silahlı iki kişinin buradaki müşterileri rehin aldığı ve polislerin mekanı kuşattığı belirtiliyor.

 

GÖRGÜ TANIĞI: MÜŞTERİLERİMİZ İÇERİDE

 

Olay yerinde bulunan Türk asıllı görgü tanığı Musa Çokur 24 TV’ye yaptığı açıklamada ‘Olay bizim 150 metre aşağımızda yaşandı. Polisler her yeri kapattı. Personel giriş ve çıkışları yasak. Şu an sadece ambulans sesleri duyuyoruz. Kesin bir bilgiye biz de sahip değiliz. Polis sürekli gelip bizi kontrol ediyor. Tahmin ediyorum ki yarım saate kadar bizim de restoranımızı kapatırlar. Şu an içerde müşterilerimiz var. Çok geniş çapta bir polis kordonu var yukarda helikopterler geziyor’ dedi.

 

Bu bölgede bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaşıyorlar.

 

CNN Türk’e konuşan Abdullah Ağar bu restoranın bir Türk restoranı olduğunu ve saldırının IŞİD izleri taşıdığını söyledi.

 

 

 

Kaynak: Sözcü