İş sağlığı ve güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği
28 Ekim 2014 16:36

Kamu ya da özel pek çok işveren iş yeri risk analizi hakkında pek fazla bilgi sahibi değildir.

 

Neredeyse işverenlerin yarısından fazlası iş sağlığı ve güvenliğinin ne olduğunu bile bilmemektedir. Risk analizi yaptırmış olanların çoğu ise tespit edilmiş olan risklere karşı herhangi bir tedbir almamış durumda. Sonuç olarak tedbir alınmadığı için iş yeri risk analizi yaptırmış olmanın pek bir anlamı kalmamaktadır.

 

İnsan hayatının ne kadar değerli olduğunu unutmamak ve iş yerlerinde güvenliği sağlamak çok önemlidir. Aksi halde pek çok can gidebilir ve birçok aile yıkılabilir. Bu yüzden iş yeri risk analizi asla es geçilmemesi ve üzerinde çok büyük hassasiyet ile durulması gereken bir konudur. Bu konuya özen gösterip önem verilmesi gerekmekte ve işin ciddiyetine uygun olarak belirlenen eksiklerin giderilmesi için gereken ne varsa yapılmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği için iş yeri risk analizi yaptırmayanlara çok büyük cezalar söz konusudur. Çünkü insan hayatı her şeyden değerlidir. İş yeri risk analizi yaptırarak tehlikeleri tanımlamalı ve tespiti yapılan tehlikelere karşı değerlendirmeler yapıp önlemler alınmalıdır. Tehlikelerin ortadan kaldırılması için yollar belirlenmeli ve insanlara ve çevreye zarar vermesinin önüne geçilmelidir.

 

Peki iş yeri risk analizi sonrası değerlendirme yapılması neden çok önemlidir? İş sağlığı ve güvenliği açısından risklerin değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Tehlikelere ve risklere karşı mevcut önlemlerin yeterli olup olmadığını değerlendirmek ve gerekmesi halinde alınmış olan önlemeleri artırmak gerekmektedir. Bu iş sağlığı ve güvenliği için gereklidir ve yapılması gerekmektedir. Değerlendirmeler ise mutlaka uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır. Yapılan çalışma tüm işletmeyi kapsamalı ve personelden ziyaretçilere kadar herkes göz önüne alınmalıdır. Çalışan herkesin risklerden haberdar edilmesi sağlanmalı ve çalışanların görüş ve önerileri alınmalıdır. Sizde iş sağlığı ve güvenliği ile iş yeri risk analizi hakkında daha fazla ve detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yonetimakademi.com isimli siteyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu harika siteyi ziyaret ederek vermiş oldukları hizmetler hakkında kapsamlı bilgiler edinebilir ve kalitesi ile öne çıkmayı başaran bu saygın firmanın hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. İş yeri ve sağlığı ya da iş yeri risk analizi denildiğinde adından övgü ile söz ettiren bu harika firma ile çalışmanın ve tecrübelerinden istifade etmenin rahatlığını dilediğiniz an sizlerde yaşayabilirsiniz. Kaliteden ödün vermeyen anlayışları ile taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazanan bu firma sunmuş olduğu hizmetler ile size de yardımcı olmayı başaracaktır. İş sağlığı ve iş güvenliği hakkında öğrenmek istediğiniz her şey bu saygın firmanın sitesinde sizleri bekliyor. İş yeri risk analizi gibi önemli bir konu hakkında böyle profesyonel bir firmanın sizin yanınızda yer almasını istemez miydiniz? Evet isteriz diyorsanız daha fazla zaman kaybetmeyin ve hemen şimdi bu harika firmanın web sitesini ziyaret edin.