İnce’den Erdoğan’a: Pensilvanya’ya kiminle gittiğini biliyorum, Cumhurbaşkanı olduğumda açıklayacağım

İnce’den Erdoğan’a: Pensilvanya’ya kiminle gittiğini biliyorum, Cumhurbaşkanı olduğumda açıklayacağım
28 Mayıs 2018 14:30

Balıkesir’de halka seslenen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Herkese FETÖ’cü dedin. Sen 2001’de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya’ya gittin mi ? Kiminle gittiğini biliyorum. Ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda açıklayacağım.” dedi

 

İnce şunları söyledi:

 

Değerli hemşerim şöyle bir laf etti. Ben dedim ki köprü kolay iş. 4.sünü İnce gelir yapar dedim. Bana verdiği cevap; ‘Senin haddine mi düşmüş köprüyü yapmak’. Demirel’in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da niye seninkinden 100 liraya geçiyoruz?

Ben gönüllere köprü yapıyorum. Sana göre garibanız doğru. 2002’de milletvekili olduğumda sen milletvekili değildin. 16 sene aynı maaşı aldık. Ben niye gariban kaldım da sen niye zengin oldun? Sen bana gariban diyorsun ama ben aslında dünyanın en zengin adamıyım. Ben insanları Türk-Kürt, Alevi- Sünni, Sağcı- Solcu diye ayırmam.

CHP diyor, cami yıktı. Camiler senin tapulu malın mı? Camiler hepimizin, müslümanların. Sen git AKP’nin girişte solda Elliikievlere gelmeden yıktığı camiyi gör. Biliyorsunuz değil mi? Sen önce onun hesabını ver. Yalan söyleme insanlara.

Değerli AK Partili kardeşlerim, cumhurbaşkanı olduğumda bak sana söz veriyorum. Kandırılma. Onu daha ilkokul mezunu olmayan FETÖ bile kandırdı. Sen kandırılma. Muharrem İnce senin türbanına karışmayacak. İster okulda, ister sokakta tak. Bu konu kapanmıştır.

Herkese FETÖ’cü dedin. Sen 2001’de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya’ya gittin mi ? Kiminle gittiğini biliyorum. Ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda açıklayacağım.