'Hoca' filminin galası yapıldı

'Hoca' filminin galası yapıldı
27 Şubat 2013 00:02

Azeri yönetmen Vahid Mustafa Yev’in çektiği ve Hocalı katliamının anlattığı ”Hoca” adlı filmin galası İstanbul’da yapıldı.

Bir alışveriş merkezinin sinema salonunda yapılan filmin galasına, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azeri İşadamı Mübaris Mansimov, İşadamı Yılmaz Ulusoy, Sinema Sanatçısı İlken İnanoğlu, Mahsun Kırmızıgül ile çok sayıda davetli katıldı.
 

 
Gala gecesinde filmin yönetmeni Vahid Mustafa Yev, filmde savaşın acı yönlerini ve savaşta ülkeler arasında kaybedilen dostluk, kardeşlik duygularını anlatmak istediğini söyledi. Vahid Mustafa Yev, “Bu bir aşk hikayesidir. Dünyada olan savaşların aşkların ve diğer güzel değerlerinden bahseden bir filmdir. Bizim bu filmde yardımcı olanlara teşekkür ederim. Problemler çoktu. Tarihi bir film olduğunda biz filmi tarihi yakın yapmalıydık. Hocalı katliamı, Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 yılında Hocalı kasabasında soğuk bir havada oldu. Bu yüzden bizde o şartlarda çekim yaptık. Çekim sırasında donanlar oldu. Çok şükür olsun bu günlere geldik. Bu Türk dünyasına olan bir mesajdır. Türklerin düşmanları yok. Ama Türklere bir çokları düşman. Allah Türklere yardımcı ola” dedi.

Azeri İşadamı Mübaris Mansimov, ise, “Bu film Azerbaycan halkına karşı bir duyurudur. Hocalı’daki Ermeni töresitlerin yaptığı resmen o bölgenin insanlarına karşı yapılan bir soykırımdır. Gerçek yani. Ne kadar film diyorlarda gerçekleri gösteren bir film. Dünyaya haykıran bir film. Allah razı olsun çekenlerden” şeklinde konuştu.

Azerbeycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, “Hocalı soykırım dünya kamuoyuna duyuramadık. Hadise felaket. Bu film bu yüzden çok büyük bir rol oynayacaktır. Dünya kamuoyuna duyuracağız. Bundan sonra daha filmler çekilecek. Romanlar yazılacak ” dedi.

İşadamı Yılmaz Ulusoy ise, “Tarih acılarlar dolu. Sevgi tek varlıktır. Birbirimizi sevelim. Birbirimize destek olalım. Daha rahat yaşayalım. Niye katliamlar olsun. Niye kötülükler olsun. Gün geçti. Yarına bilmiyoruz. Yaşadığımız günü değerlendirelim.Ama her yönüyle dostlukla, sevgiyle çalışma değerlendirelim. Benim yaşam felsefem insan okudukca yaşadıkça sevdikçe verdikçe mutlu olur. Birlikte yaşayım. Sağlıklı ve huzurlu yaşayalım” dedi. ‘Hoca’ filminin 1 Mart 2013 günü vizyona gireceği belirtildi.