Hamilelik için şansım nedir? Yumurta donasyonu başarı oranları

Hamilelik için şansım nedir? Yumurta donasyonu başarı oranları
10 Aralık 2018 11:55

Yumurta donasyonuya da oosit donasyonu, kendi yumurtalıklarını kullanarak  hamile kalamayacak olan kadınların, hamile kalabilmelerini mümkün kılar. Bu yöntem, kısırlık tedavisinde neredeyse 25 yıldır kullanılmaktadır.

 

Annelik yaşı ilerlemiş kadınlara yardımcı olan bir metot olarak popülerliğini sürdürmektedir. Yumurta bağışçılarına olan talep giderek artmaktadır.  Bu sebeple, pek çok tüp bebek merkezi hem yerel hem de uluslararası alanda hizmete açılmıştır.

 

Yumurta donasyonu sunulan hizmetlerden birtanesidir. Dünya Tüp Bebek Merkezi kadınların, arzu edilen özellikler ve üstün pedigri ile çocuk sahibi olmalarına yardım etmektedir.

 

Yumurta Donasyonunda Donör Yumurta Kullanmanın Başarı Oranları

 

Yumurta donasyonunın başarısı çeşitli sebeplere dayanmaktadır:

 

  1. Yumurtaların yaşı
  2. Dölleme ve Embriyo transfer işlemi
  3. Meninin kalitesi
  4. Dahil olan kadınların sağlığı

 

h1

 

Daha genç yumurtalar tercih edilir

 

Pek çok vakada, yumurtalar ne kadar gençse, başarılı hamilelik oranın da o kadar yüksek olduğu görülmüştür.

 

Yumurta Toplama İşlemi

Yumurta toplama işleminde, pek çok tüp bebek uzmanı belli sayıda yumurta toplar ve bunlar meni ile döllenir. Tek bir Tüp Bebek döngüsünde kaçtane embriyonun transfer edilmesi  gerektiği konusunda devam eden tartışmalar mevcuttur.

Çoğul embriyo transfer etmek, bir ya da iki embriyoyu transfer etmekten daha iyi olmayabilir.

 

Bu durum ayrıca çoklu hamileliklerinin ve muhtemel hamilelik komplikasyonlarının oluşma riskini de azaltabilir. Be sebeple, Tüp Bebek tedavisi olmak isteyen ebeveynlerle bu olasılıkların tartışılması gerekmektedir.

 

Yumurtaların mükemmel bir şekilde toplanması yetenekli ve tecrübeli ellere bağlıdır. Dolayısıyla, tedavinin başarısını garanti altına almak için doğru tüpbebek merkezini seçmek gereklidir.  Yumurta  donasyonu Kıbrıs’ta tüpbebek merkezlerinin sunduğu bir hizmettir. Dünya Tüp Bebek müşterilerine yüksek kalitede donör yumurtaları ve başarılı hamilelik oranları sunmaktadır.

 

Meninin Kalitesi

Meninin kalitesi başarılı bir döllenmenin gerçekleşmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Bu ayrıca bir erkeğin verimlilik potansiyelinin ölçülmesidir. Mükemmel ve yüksek kalitede sperme sahip olmak avantajdır.

 

Erkek kısırlığında, meni kalitesindeki düşüş önemli bir risk faktörüdür. Pek çok etken sperm kalitesini etkilemektedir. Aşağıdaki risk faktörlerinden herhangi birine maruz kalma sperm kalitesini etkileyebilir:

 

  • Spermin genetik kalitesi
  • Isı
  • Fiziksel travma
  • Toksik maddeler ve kimyasallar
  • Endokrin bozuklukları
  • Kalsiyum kanal blokerları, opioid analjezikler, statinler ve benzer birçokları gibi ilaçlar.
  • Diyet

h2

 

İlgili Kadınların Sağlığı

 

Yumurta donasyonu, ilerlemiş annelik yaşı ve beraberinde gelen sağlık sorunları olan kadınlara teklif edilmektedir. Sağlık sorunları, Tüp Bebek tedavisi için kendi yumurtalarını kullanamamalarına sebebiyet vermektedir.  Aşağıdaki sağlık sorunları yumurta donasyonunu garantileyebilir:

 

  • Genetik rahatsızlığın varlığı
  • Açıklanamayan kısırlık
  • Bozuk yumurta üretimi
  • Erken yumurtalık yetmezliği
  • Yumurtlama bozuklukları

Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu

 

Yumurta donasyonu %80’e varan hamilelik oranları sunmaktadır. Ancak, hamilelik oranlarında düşüşün yaşandığı durumlar vardır. Bu endişeler yukarıda bahsedilen faktörler nedeniyle olabilmektedir. Bu sebeple, endişelerinizi tüpbebek uzmanı ile görüşmelisiniz.