Haberal: ‘Ülkemizin geleceği CHP olsun’

Haberal: ‘Ülkemizin geleceği CHP olsun’
9 Eylül 2013 21:11

Zonguldak’ta, CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal partisinin 90’ıncı yıl dönümü kokteylinde yaptığı konuşmada CHP’nin Türkiye’de demokrasinin yerleşmesinde önemli katkılar sunduğunu söyleyerek, “Temin ederim ki ülkemizin geleceği CHP olsun” dedi.

CHP Zonguldak İl Örgütü partilerinin 90’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Memurlar Lokali’nde kokteyle düzenledi. Kokteyle CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat ile parti üyeleri katıldı. Kokteylin yapıldığı alana partililerin alkışları eşliğinde giren Haberal’a özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. CHP İl Başkanı Halil Furat ve Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün partilerinin 90’ıncı yıl dönümünü kutlayan konuşmalarının ardından söz alan Haberal, CHP’nin Türkiye’de demokrasinin gelişmesinde önemli katkılar sunduğunu söyledi.

“CHP ESERLERLE ORTAYA ÇIKMALI”

CHP’nin ülkeyi kuran parti olduğunu ve herkesin değerini bilmesi gerektiğini söyleyen Haberal, “Temin ederim ki ülkemizin geleceği CHP olsun. Bunun için tek bir yol vardır. Oda CHP üyesi bulunan herkesin çok çalışmasıdır. Bu hepimizin vesilesiyle olacaktır. Biz CHP’liler asla kavga etmeyiz, etmemeliyiz. Doğru neyse onu yapmak durumundayız. Biz bir şeye yanlış diyorsak onun doğrusunu söylemeyiz. Mutlaka insanların geleceğine katkı sağlayacağımızı söylemeliyiz. Bizler hizmete talip olmalıyız. Hizmete talip olmakta ancak çalışmakla olur. Eserler ortaya koymalıyız. CHP eserlerle ortaya çıkmalı.” diye konuştu.

“DOĞRUYA, ADALETE VE ÖZGÜRLÜĞE TALİBİZ”

Konuşmasında özgürlük ve adaletten sıkça bahseden Haberal sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz doğruya, adalete ve özgürlüğe talibiz. Çünkü adaletin, özgürlüğün vehürriyetin olmadığı yerde mutluluk yoktur. Eğer adalet olmazsa orada zorbalık vardır orada anarşi vardır. Dolayısıyla bizler adalete özgürlüğe ve hürriyete talip olmalıyız, çalışmaya, güvenmeye talip olmalıyız. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkalarına yapmamalıyız. İşte o zaman toplum daha rahat olacaktır. Hepimiz daha rahat olacağız ve hep beraber ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacağız. Bu bizim görevimiz. Birileri yapsın diye bekleyemeyiz. Haftada 7 gün 24 saat çalışarak yapacağız” dedi.

Haberal, konuşmasının ardından alandaki masaları dolaşarak partilerle tek tek tokalaşarak sohbet etti. Daha sonra ise CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililer ile birlikte partisinin 90’ıncı yıl dönümü pastasını kesti.