Gürsel Tekin: Vatandaşlar CHP’yi ancak Demirel’in, Özal’ın, Erbakan,’ın, Erdoğan’ın anlatımıyla biliyor!

Gürsel Tekin: Vatandaşlar CHP’yi ancak Demirel’in, Özal’ın, Erbakan,’ın, Erdoğan’ın anlatımıyla biliyor!
26 Eylül 2020 09:39

CHP’nin son 10 yılına, Kılıçdaroğlu dönemine bakarsak, yüzde 25’lik oy oranına çakılı bir parti konumunda. Evet, son yerel seçimlerde bir başarı hikâyesi var, Türkiye geneline baktığımızda yüzde 30’u yakaladı ama 2020 Ocak ayından itibaren yapılan tüm kamuoyu araştırmalarına göre tahminler çoğunlukla yüzde 25 bandında ya da altında. Yani kimine göre ittifak partilerinin iş birliği ve HDP seçmeninin desteğiyle gelen başarı ya da yerel seçimlerde oranlar hep 2-3 puan yüksek çıkar tezlerini doğrular gibi bir durum söz konusu. Dolayısıyla, ekrandaki son açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na da yöneltilen CHP açısından bildik soru, tartışma yine gündemde:

 

Tunca Bengin / Milliyet

 

CHP oylarını neden artıramıyor?

 

Gerçi Kılıçdaroğlu buna artıramıyor demenin haksızlık olacağı karşılığını vererek, “Beklediğimiz kadar yükseliyor mu, belki onu tartışmak lazım” diye farklı bir tanım getirdi ama öyle ya da böyle CHP’nin kendini yenileyen bir taban gücü bulamadığı çok açık. Bir başka deyişle, bugüne dek CHP’nin hem tabanına hem de sokaktaki insana umut olması için yenilenmesi konusundaki söylemler ve atılan adımların pek yararı olmadığı ortada. O nedenle, biz de aynı soruyu vatandaş arasında en çok görünen CHP’lilerden, İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’e sorduk. O da anlattı:

 

“Önce şunu söyleyeyim; CHP oyunu artırıyor, artırmaz değil. Bir kere öncelikle uzun süredir bizim yani en azından benim de Sayın Genel Başkan’ın da özlemi projelerimizi 2015 yılında CHP yapmıştı ama siz onu satamıyorsanız, pazarlayamıyorsanız kusuru kendinizde arayacaksınız, vatandaşta aramayacaksınız. Vatandaşa gideceksiniz, tek tek anlatacaksınız. Parti örgütlerinin, ilçelerinin, illerinin, belediye başkanlarının görevi bu. Eğer bu görevi yerine getirmezseniz, o zaman vatandaş da CHP arasında bir bilinmezlikle karşı karşıya kalır. Bizim ulaşamadığımız, gidemediğimiz vatandaşlar CHP’yi ancak Demirel’in, Özal’ın, Erbakan,’ın, Erdoğan’ın anlatımıyla biliyor. Siz gidip anlatamamışsınız. Siz kendinizi anlatırsanız durum değişir. Değişti de… Sonuçta, bakın, örneğin İstanbul’da hiç kırılmaz denilen, Sultanbeyli, Arnavutköy, Bağcılar, Esenyurt’ta devrim niteliğinde oy alındı. Demek ki olabiliyormuş. Hani bir deyim var, gitmediğiniz köy sizin köyünüz değildir, giderseniz mutlaka kazanırsınız, onu ikna edersiniz çünkü özellikle böylesine kritik süreçlerde CHP’ye büyük ihtiyaç var. İnsanlar ne bekliyor şu anda? Aş, iş bekliyor, hukuk bekliyor. Sadece bunları anlatacaksınız ama ne yazık ki anlatım konusunda bir sıkıntımızın olduğu da çok açık, net.”

 

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/tunca-bengin/chp-oylarini-neden-artiramiyor-6315480