Dudak dolgusuna dair her şey

Dudak dolgusuna dair her şey
21 Kasım 2018 21:54

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Her Şey Uzm. Dr. Hande Ulusal bilgilendiriyor, dudak dolgusu istanbul uygulamalarından herkesin mümkün mertebe dikkat etmesi gereken belli başlı kriterler mevcuttur. Buz uygulaması hem dudak dolgusunun yapıldığı gün hem de bir sonraki gün için ihmal edilmemesi gereken ilk yaptırımdır. Hastalar buz uygulamalarını kendilerine evlerinde yapabilirler. İşlem yapılan gün hastanın su ile teması kesilmelidir. Su hassas olan dudak bölgesini negatif bir şekilde etkileyebilir.

 

 

Bununla birlikte kalıcı dudak dolgusu bakırköy uygulamasının tatbik edildiği gün içerisinde ruj gibi kozmetik ürünler enfeksiyon riski taşıdığı için tavsiye edilmemektedir. İki günü kapsayacak aşırı sıcak yiyecek ve içecekler tüketmemek de ödem ihtimalini direkt olarak ortadan kaldırmaktadır. Sıcak olan tüm yiyecek ve içecekler dolgunun erimesine neden olabileceği için bu konuda maksimum hassasiyet gerekmektedir. Birkaç aylık süreçlerde hamam ve sauna gibi ortamlar da önerilmemektedir.

 

 

Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Tatbik Edilir?

 

İki farklı şikayette uygulanan bu dolgular en iyi dudak dolgusu yapan doktor tarafından tamamen tıbbi ve hijyenik bir ortamda tatbik edilir. Dudak hacmini arttırmak isteyen herkes bu işlemlere tabi tutulabilir. Yine aynı şekilde dudaklarının simetrisinden memnun olmayan ve dudak bölgesindeki tüm asimetrik unsurları eşit bir seviyeye taşımak isteyen kişilere de dudak dolgusu yapılmaktadır. Her dudağın kendine özgü bir iç yapısı olduğu için değerlendirmeler kişiden kişiye göre değişmektedir. Bilinmesi gereken en temel unsur dudak dolgularının kesinlikle standart bir uygulama olmadığı yönündeki bilimsel gerçektir. Hastaların dudaklarının etli kısımları ve çerçeve adı verilen bölümleri muayene edildikten sonra buna göre bir tedavi yöntemi geliştirilir.

 

Dudak Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

 

Tıbbi jeller ile dudak bölgesindeki çukurların doldurulmasına dayanan dudak dolgularının herhangi bir kalıcı yan etkisi bulunmamaktadır. Elastin ve yağ dokularının azaldığı dudak yapılarında bu dokuların yeniden canlandırılması tedavi sürecinin bir parçasıdır. Bu dokuların yeniden tazelenmesi ile birlikte çukur halinde estetik dışı görünen yapılar normal ve olması gereken seviyelere çekilir. Özel asit desteği ile birlikte kolajen dokunun kendi kendine yenilenmesi de tamamen tıbbi olarak mümkün hale getirilmektedir.