Dersimli Kemal ve YCHP’si Türkiye’nin güvenlik sorunudur

Dersimli Kemal ve YCHP’si Türkiye’nin güvenlik sorunudur
21 Eylül 2014 12:04

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ”En büyük eserim” diye kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tüm çağların gereklerine uygun olarak ulusal birlik ve beraberlik içerisinde demokratik özgür yaşam tarzı ile temeli Türk kahramanlığına, Türk kültürüne dayalı, bilim ve sanatı esas alan üniter devlet yapısını dizayn etmek üzere kurmuştur; kısa süre içerisinde bu hedefine de varmıştır.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri bellidir ve bunu okurlarımıza defalarca anımsattık.

 

Neydi bu ilkeler: 1-Cumhuriyetçilik, 2-Milliyetçilik, 3-Devletçilik, 4-İnkılapçılık, 5-Laiklik, 6-Halkçılık; yani Altıok’un hedefleri.

 

Mustafa Kemal Atatürk ve bu büyük devrimcinin izinden gidenler bugünkü modern Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturmuşlardır.

 

Ve Dersimli Kemal’e gelinceye kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanları ile yanındaki ekibi Gazi’nin hedef gösterdiği ilkeler ışığında çalışmışlar, asla bunlardan ödün vermemişlerdir.

 

Dış bağlantılı vatan hainlerince yapılan siyaset mühendisliği ile bir kaset operasyonu sonucu Dersimli Kemal, CHP’nin başına monte edilmiştir.

 

Dersimli Kemal 2010 senesinde CHP genel başkanı olduktan sonra ilk açıkladığı niyetlerinden biri de, Yeni Cumhuriyet Halk Partisi(YCHP) adlandırmasıyla rengini belli etmiş, Atatürk karşıtlığının ilk işaretlerini topluma ve küresel efendilerle birlikte bölücü PKK’ya sunmuştur.

 

Bakınız değerli okuyucularım, RTE’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en temel güvenlik sorunu olduğunu daha önce defalarca yazmıştım.

 

Burada acı olan Dersimli Kemal’in dizayn ettiği YCHP ile birlikte RTE’ye en büyük yardımcılar niteliğinde onlarında Türkiye’nin birlik ve beraberliği açısından güvenlik sorunu haline gelmeleridir.

 

Yani kısaca Dersimli Kemal ile onun YCHP’si Türkiye’nin RTE ve onun AKP’si ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birinci derecede güvenlik sorunlarıdır; aynı zamanda bu ikili horoz dövüşü kamuflajı ile birlikte hareket ediyorlar PKK’nın bölücü istekleri doğrultusunda.

 

Dersimli Kemal CHP’’yi YCHP yaparak adeta tanınmaz hale getirmiştir.

 

Bir metafor yapacak olursak, bülbülü karga haline getirmiştir.

 

Ne yapmıştır?

 

Defalarca yazdık ama CHP seçmeninin neye karar vermesi gerektiğini anlatmak için yineleyelim.

 

Dersimli Kemal bir defa Atatürk’ün CHP’sinin devlet felsefesini toptan değiştirmiştir.

 

Hatta ve hatta Atatürk’ün CHP’sinin devlet felsefesinden tek bir nokta dahi bırakmamıştır.

 

Atatürk’ün CHP’si üniter devlet yapısını savunur ve ülkeyi böyle inşa etmiştir; Dersimli Kemal’in YCHP’si ise bölücülükten yanadır, Yerel Yönetimler Özerlik Şart’ının iktidarları döneminde uygulanacağını Güneydoğu halkına vaat ederek bu görüşünü deklare etmiştir.

 

Atatürk’ün CHP’si teröristlerle savaşarak onları yok etmiş ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ayakta kalmasını sağlamış; Dersimli Kemal ise boynuz kulağı geçergesine RTE’ye akıl vererek Diyarbakır’da yaptığı konuşmada en açık tabirle bir PKK yasasının çıkarılmasını önermiş ve ulu partneri bu altın fırsatı derhal gole çevirerek bunu çıkarmış, böylece iki ahbap çavuş teröristlerle masaya oturmayı vicdanların kabul etmediği meşru hale getirmişlerdir.

 

Atatürk’ün partisinin başında oturan Dersimli Kemal adeta ve pervasızca her şeyi o büyük liderin inadına yapıyor.

 

İsyanın bastırılmasından sonra Dersim adını değiştirerek Tunceli koyan Atatürk’e rağmen Dersimli Kemal bunu inadına kullanmaya devam ediyor.

 

En son kurultayda, ben Dersimli Kemal’im dediğini herkes çok iyi anımsar ki, zaten kendisi için bu yaftalamayı tescil ettikten sonra CHP tabanının büyük bir çoğunluğumdan oy alamayacağını kafası birazcık çalışan bir insan malum nedenden dolayı çok iyi bilmektedir.

 

Bu Dersimli Kemal, dört yıllık YCHP genel başkanlığı döneminde gerçek CHP’li ne kadar Atatürkçü, yurtsever milliyetçi, üniter devlet yapısını savunan insan varsa hepsini kıyma makinesinde et çeker gibi harcayıp yerlerine çıkarcı, liboş, bölücü, Kürtçü ırkçı, mezhepçi takımını getirmiştir ki, bunun en iyi prototipi Mehmet Bekaroğlu’dur.

 

A takımının hepsi böyledir.

 

Dersimli Kemal’in defosu çok ama birini daha anımsattıktan sonra ne demek istediğimi sevgili okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

 

Dersimli Kemal’in, ‘’Altıoku’’ yeniden yorumlayacağız demesi felaketlerin en büyüğüdür ve bununla Atatürk’ün CHP’si öldü, yaşasın YCHP demek istemektedir.

 

2015 genel seçimi yaklaşıyor.

 

Dersimli Kemal’in YCHP’si bir daha asla yüzde 26’yı alamayacak.

 

Bu durumda ne olacak RTE’nin AKP’si referandum şart olan 330’un üzerinde milletvekili çıkararak başkanlık sistemini getirecek ve böylece ülkeyi fiilen federasyonlara ayıracak.

 

Çünkü başkanlık sistemi geldikten sonra RTE ‘’Başkanlık sisteminin gereği ülkenin federal bölgelere ayrılmasıdır, ABD’de nasılsa bizde de mecburen böyle olacak’’ diyerek halkı kandırıp ülkeyi bölmüş olacak.

 

Önemli bir noktayı daha anımsatayım; Dersimli Kemal’in YCHP’si yüksek oy alsa hatta tek başına iktidar olsa da bir şey fark etmiyor, çünkü sonuçta o da yukarıda yazdığım gibi Türkiye’nin bölünmesinden yana hatta bu konuda RTE’den daha hızlıdır.

 

İşte, bu belirttiğimiz koşullarda Dersimli Kemal’de BOP Eşbaşkanı RTE gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir numaralı güvenlik sorunudur.

 

Ne yapılması gerekir?

 

Tezimizi baştan söyleyelim.

 

Dersimli Kemal’in, 2015 seçimlerinden önce YCHP’nin başından demokratik yollarla götürülerek parti Atatürk’ün CHP’si olarak seçimlere girmelidir.

 

Bu mümkün olmuyorsa başta Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş aydınlar ve herkes bir alternatif çare aramalıdırlar.

 

Bu ne olabilir?

 

Ya mevcut bir partide birleşme ya da derhal yeni bir oluşumla seçime gitmek.

 

Aksi halde durum çok vahim.

 

BOP Eşbaşkanı RTE’nin fiilen başmuavini durumundaki Dersimli Kemal’e asla fırsat verilmemelidir.

 

CHP tabanı çok bilinçlidir, yurtseverdir, birlik ve beraberlikten yanadır, Atatürkçü’dür, üniter devlet yapısını savunur, Kürtçü bölücülüğe geçit vermez; ‘’Altıoku’’ Gazi’nin devlet felsefesine göre anlamlandırır.

 

Dolayısısıyle ülkenin bu bölünme noktasına geldiği felaketli zaman diliminde CHP’li aydınların işaretlerini dikkate alırlar.

 

Ülke, BOP Eşbaşkanı RTE ve Dersimli Kemal’in marifetleriyle bölünürken hiçbir aydının miskin miskin oturma hakkı yoktur.

 

Herkes işbaşına.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün oyları, Dersimli Kemal’in bölücü süfli gayelerine alet edilmemelidir.

 

 

 

[email protected]

 

İbrahim Özdoğan Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!