Davutoğlu’nun partisinden erken seçim hamlesi mi?

Davutoğlu’nun partisinden erken seçim hamlesi mi?
9 Mart 2020 10:20

Gelecek Partisi, Büyük Kongreyi Haziran ya da en geç Temmuz ayında yapmayı planlıyor.

 
Siyasi kulislerde 2021 yılında erken seçim olacağı iddiaları konuşulurken Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi, kongreyi Haziran ya da en geç Temmuz ayında yapmak için düğmeye bastı.

 

 

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİMLERE KATILMASI İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

 
Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şartı gerekiyor.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Gelecek Partisi’nde il başkanlıklarının açılış takvimi oluşturuldu aynı zamanda kısmi olarak kongre takvimi de buna bağlı olarak çalışıldı.

Gelecek Partisi Birinci Olağan Kongrenin Haziran ya da en geç Temmuz ayında yapılması planlanıyor.

 

 

BÜYÜK KONGRE’DE YAPILACAK SEÇİMLER

 
Gelecek Partisi Tüzüğüne göre, kongrede Genel Başkan, Parti Yönetim Kurulu ile Parti Disiplin Kurulu’nun ve Parti Etik Kurulunun asıl ve yedek üye seçimleri, yargı gözetim ve denetimi altında gizli oy, açık tasnif esasına göre büyük kongre delegelerince seçilir.

 

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLABİLMEK İÇİN ÜYE TAM SAYISININ EN AZ YÜZDE 10’UNUN YAZILI ÖNERİSİ GEREKLİ

 
Genel Başkanlığa aday olabilmek için, büyük kongre üye tam sayısının en az yüzde 10’unun yazılı önerisi gerekir. Bu öneri noter, divan başkanlığı veya divan başkanlığının görevlendireceği üyenin gözetiminde imzalanır.

Fotoğraf: Reuters