CHP’li Özel: Meclis tatil olmasın istiyoruz

CHP’li Özel: Meclis tatil olmasın istiyoruz
21 Ocak 2017 16:10

CHP’li Özel, Genel Kurul’un bir saat ara vermesine ilişkin “Milletvekillerini toplamaya çalışıyorlar” dedi.

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Biz Meclis tatil olmasın diyoruz. 20 gün boyunca kolumuzu bükerek yani zorla insanlık dışı şartlarda Meclis’i çalıştıranların milletvekillerinin tatil kararını tek başlarına alacak cesaretleri yok. Ve 9 kişiyi getirip 184 kişi varmış gibi göz yummamızı istiyorlar. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

 

 

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özel, Genel Kurul’un bir saat ara vermesine ilişkin “Milletvekillerini toplamaya çalışıyorlar” diyerek şöyle devam etti:

 

 

“Dün gece bunlar bize birlikte Meclis’i tatile sokma önergesini getirdiler, imzalamadık, doğru bulmuyoruz zaten Meclis’i yok etmeye çalışıyorsunuz, biz nasıl sizinle birlikte tatile imza atalım dedik.

 

 

Bugün toplam 9 kişiyle gelmişler önce ondan sonra 184 kişi varmış gibi oturumu açtılar yoklama almadan ve şimdi de 139 kişinin gerektiği karar yeter sayısı vardı, ben onu istedim, karar yeter sayısı dilekçesi verdim, karar yeter sayısının olup olmadığını Meclis Başkanı baksın dedim, öyle olunca durdurdular ve şimdi milletvekillerine mesaj attılar Ankara’ya çağırıyorlar.

 

 

Biz Meclis tatil olmasın diyoruz.

 

 

20 gün boyunca kolumuzu bükerek yani zorla insanlık dışı şartlarda Meclis’i çalıştıranlar milletvekillerinin tatil kararını tek başlarına alacak cesaretleri yok. Ve 9 kişiyi getirip 184 kişi varmış gibi göz yummamızı istiyorlar. Bunu kabul edemeyiz.

 

 

Biz daha önce söylemiştik. Bütün uzlaşma kanallarını AKP tıkadı, bundan sonra bizden asla ve asla halkın menfaatini korumakta ve bu Meclis’i açık tutmakta bir adım geri kalmamızı beklemesinler.”