CHP’li Emir’den Başkan Tuna’ya yolsuzluk soruları!

CHP’li Emir’den Başkan Tuna’ya yolsuzluk soruları!
13 Mart 2019 12:56

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında Çankaya Hekimler Sitesi Konut Yapı Kooperatifi’ne ait Çankaya Mühye’de bulunan 902. parseldeki arsaya el koyduğunu söyledi.

 

 

Kooperatif yetkililerinin “kamulaştırmasız el atma” davası açtığını, mahkemenin lehte verdiği karar sonrası kooperatif yetkililerinin 2016 yılında 40 Milyon TL üzerindeki alacak için kesinleşmiş icra kararı aldırdığını ifade eden Emir, Büyükşehir Belediyesi’nin yasalardaki boşluktan faydalanarak “Belediye mallarının haczedilemeyeceği” gerekçesiyle ödemeyi gerçekleştirmediğini söyledi.

 

 

Bugüne kadar kooperatifin alacaklarını tahsil edemediğini belirten Emir, “ Belediye sürekli faiz binen bu borcu ödememektedir.” dedi.

 

 

Bu esnada Belediye ile kooperatif arasındaki sürece Türkoğlu Yatırım İnşaat AŞ. isimli bir şirketin dahil olduğunu, şirketin kooperatif yetkililerine, belediyeden alacaklarına karşılık daire vermeyi teklif ettiğini belirten Emir, “ 18 Mayıs 2018 tarihinde Yenimahalle’deki Kaşmir Yonca Projesi’nden ve tamamlanmamış Dörtmevsim Eryaman Konutları’ndan size 40 Milyon TL’lik daire verelim diyorlar. Daha bitmemiş daireleri hazır müşteriye satma derdindeler.” dedi.

 

 

Kooperatif yetkililerinin belediyeden alacaklarını, kesinleşmiş icra kararına rağmen 3 yıldır tahsil edemezken, “Türkoğlu şirketinin 40 Milyon TL’den fazla tutarı tahsil etme hak ve gücünü nereden bulduğu” sorusunun en önemli konu olduğunu ifade eden CHP’li Emir, “ İnternet sitesinde de görülebileceği üzere Türkoğlu İnşaat AŞ., aslında Tuna İnşaat Sanayi AŞ’nin grup ortağı ve bu projeleri birlikte yapıyorlar.” dedi.

 

 

Tuna İnşaat AŞ.’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve ailesine ait olduğunu, bunun Ticaret Sicil Gazetesi’nde de açıkça görülebileceğini ifade eden Emir, “ Bu çok açık, belgeleriyle ortaya konmuş bir yolsuzluktur. Büyükşehir belediye başkanı olunca bir şekilde yemek lazım bu paraları, şirketi kurtarmak lazım, olmayan daireleri satmak lazım, şirketin olmayan dairelerini yüksek fiyattan birilerine vermek lazım, kar etmek lazım, para kazanmak lazım. Ne yapacaklar? Belediye alacaklarını verirken aradan malı götürecekler.” diye konuştu.

 

 

“Sayın Mustafa Tuna’ya soruyorum, kendi ortakları olan ve beraber konut yaptıkları Türkoğlu şirketi, vatandaşın ödenmeyen 40 milyon lirasını, ‘merak etmeyin siz benden daire alın ben bunu belediyeden alırım’ deme hakkını, cesaretini kimden alıyor. Sizden mi alıyor?” diye soran CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

 

“Ankara’nın parası, belediyenin parası, sizin kendi grubunuza, kendi şirketinize peşkeş çekeceğiniz bir para mıdır? Hani tüyü bitmemiş yetimin hakkına bakmıyordunuz. Hani siz artık Melih Gökçek belediyeciliğinden sonra temiz belediyecilik iddiasıyla gelmiştiniz. Bakın bir yıllık icraat sırasında, tepeden tırnağa kire, pasa batmış bir belediyecilik anlayışıdır bu. Sayın Mustafa Tuna’yı bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum. Bu kişiler, bu cesareti nereden alıyorlar? Buna benzer daire satışları şimdiye kadar yaptınız mı?”