CHP’li Altay: AKP’nin tepe yöneticileri 2007’den sonra mutasyon geçirdi

CHP’li Altay: AKP’nin tepe yöneticileri 2007’den sonra mutasyon geçirdi
13 Kasım 2019 11:25

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “AK Parti’nin tepe yöneticileri 2007’den sonra mutasyon geçirdi, başkalaştı, değişime uğradı; bağrından çıktıkları milletten koptular, sosyal yaşantılarıyla, ekonomik yaşantılarıyla, kültürel yaşantılarıyla başka bir hâl aldılar” dedi.

 

 

Tarafsız Hber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP arasında “mutasyon” ve “15 Temmuz şehitleri için toplanan para nerede?” atışması yaşandı.
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Altay, “Milletvekillerini tenzih ediyorum, o gün görev yapanları da tenzih ediyorum; AK Parti’nin tepe yöneticileri 2007’den sonra mutasyon geçirdi, başkalaştı, değişime uğradı; bağrından çıktıkları milletten koptular, sosyal yaşantılarıyla, ekonomik yaşantılarıyla, kültürel yaşantılarıyla başka bir hâl aldılar. Bu arada bir şey yaptılar, devleti bir cemaate teslim ettiler. O kadar uçtular ki, o kadar güç ve kibir içine girdiler ki devleti bir cemaate teslim etmekte bir mahsur görmediler” diye konuştu.

 

’15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN TOPLANAN PARA NEREDE?’

 

 

Altay, “15 Temmuz şehitleri için toplanan o günkü 309 milyon, bugünkü 600 milyon para nerede?” diye de sordu.

 

 

AK PARTİ’DEN MUTASYON YANITI

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, Altay’ın sözlerine şu yanıtı verdi:

 

 

“AK PARTİ yönetimi mutasyona uğradı, ifadesini külliyen reddediyorum. Mutasyona uğrayan partinin kuruluş felsefesinden ne kadar uzaklaştığını herkes biliyor, biz durduğumuz yerdeyiz. Ama altı okla yola başlayıp da bugün geldiği yerin bambaşka örgütlerin, partilerin âdeta gölgesinde olmasıyla ilgili iddiayı herkes biliyor.”

Turan, “Bütün para şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için kullanılmak üzere Bakanlık uhdesindedir, hesabındadır. Burada, bir ihtilaf varmış gibi, bir kayıp varmış gibi zanla ifadede bulunmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Engin Altay da, “Aradan iki buçuk yıl geçmiş bu paralar ödenmemiş. Ben gittiniz, parayı çarçur ettiniz, zimmetinize geçirdiniz demiyorum; bu paranın devletin başka bir işine ya da başka bir işe harcanmış olma ihtimali de var. İki buçuk yıldır ödenmeye para ne zaman ödenecek?” diye sordu.

 

Fotoğraf: TBMM