CHP’de neler oluyor? Perde arkasındaki büyük hesaplaşma

CHP’de neler oluyor? Perde arkasındaki büyük hesaplaşma
31 Temmuz 2020 09:35

CHP kurultayının perde arkasındaki en büyük hesaplaşma, Tuncay Özkan’ın delegelerce çizilerek Parti Meclisi (PM) dışında kalmasının arıdndan, CHP belediyeler ve parti medyasının koordinasyon görevini kimin yürüteceği mücadelesinde.

 

 

Engin Balım / Veryansın tv

 

 

En yüksek oylardan birini alarak PM’ye giren Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Özkan’ın yerine MYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bir dönem Özkan’ın çalışanı olan gazeteci kökenli Öztunç, Özkan’a oldukça yakın bir isim. Özkan’ı çizdirmekle övünen Canan Kaftancıoğlu’nun bu anlamda bir B planı var mı yok mu, önümüzdeki süreçte bunu da hep birlikte göreceğiz…

Bu mesele parti içinde tahmin edilenden büyük. Yerel seçimde büyükşehirlerin el değiştirmesinden bu yana Tuncay Özkan, CHP medyasını organize eden kişiydi. Ancak Özkan’ın eşgüdümündeki KRT ve benzeri TV kanalları beklenen sıçramayı bir türlü gerçekleştirememişti.

 

 

KRT,HALK TV, TELE 1…
Bugün KRT’nin başında hala Özkan’ın eski danışmanı olan, henüz 30’lu yaşlarındaki Ali Fırat Atabaş bulunuyor. Bu paravan isim de Londra’da ikamet ediyor. Yani Özkan MYK’dan düşse de CHPlilerin paraları ile kurulan bu kanal ve ANKA ajansı hala Özkan’ın tekelinde!

Anımsayalım, Aslı Baykal’ın kararı ile Halk TV’yi İngiltere menşeili pound milyoneri genç bir işadamı olan Cafer Mahiroğlu satın almıştı. Tele1 ve Biz TV de emekleme aşamasındaki diğer CHP kanalları diyebiliriz ama henüz Halk TV kadar etkili yayın gücüne sahip değiller. Halk TV’de de artık Levent Gültekin, Şirin Payzın damgası hakim. Kurultay sırasında da İlhan Cihaner ve muhalif isimler konuşurken, yayının sesini kesip, başka isimlerle yapılan röportajların verilmesi Halk TV’nin parti içi demokrasiden uzaklaştığının göstergesiydi…

 

 

ERDOĞAN TOPRAK MI?
Neyse kısa bir özetten sonra gelelim asıl konumuz olan CHP kurultayına.

Biraz candaş medya biraz da perde arkası kulisler üzerinden sizler için elimden geldiğince yorumlayacağım.

Ali Öztunç’un ismini, bu saatten sonra Tuncay Özkan da destekleyecektir diye dünüyorum. Çünkü FOX TV’nin damadı olan Erdoğan Toprak’ın da medya topuna girmeyi arzuladığını duyuyorum. Bu hiç de Özkan’ın arzulayacağı bir şey olmaz!

Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklara göre ise en yüksek oyu alan CHP Sözcüsü Faik Öztrak-Bülent Kuşoğlu ikilisine Genel Başkan çok güvendiğinden, şeffaf biçimde medya yapılanmasını takip etmelerini isterse bunun da sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

 

 

KÜRT AÇILIMINDA SEZGİN TANRIKULU OUT
CHP’nin çok tartışılan çıkışları ile gündemden düşmeyen ismi, HDP ile yakın temastaki Canan Kaftancıoğlu, “Gölge CIA” olarak bilinen Stratfor belgelerinde “TR-705” koduyla anılan Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir arka çıktığı Sezgin Tanrıkulu’nu ve MYK üyesi Yıldırım Kaya’yı kendisinin çizdirdiğini beyan etti.

Bu çıkışı niye önemsiyorum; kurultayda Kılıçdaroğlu, altını çize çize “Kürt Sorunu” diye konuşarak, önümüzdeki günlerde, Aksaçlılar Bildirisi’nin devamı olabilecek, bir açılım süreci denemesinin sinyalini verdi.

Kaftancıoğlu, Tanrıkulu’nun önünü göğsünü gere gere kestiğine göre, bu alanda sözcülüğü bizzat “ben yapacağım” işaret fişeğini patlatmış oldu.

Önümüzdeki günlerde, Kürt açılımının CHP içindeki sözcülüğünü bir Diyarbakırlı değil de Karadenizli bir kadına yapatırabilirler.

Kaftancıoğlu’nun Tanrıkulu’na göre, daha açıktan ve kemiksiz bir dil kullanarak, radikal boyutta açıklamalarını işitirsek sürpriz olmaz..

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın
Not: Yazdığımız CHP kurultay analizi üzerine, CHP İzmir milletvekili sayın Tuncay Özkan bize ulaştı ve kendince hatalı olup düzeltilmesini istediği noktaları işaret etti.

Bunlardan bir tanesi KRT ve ANKA Ajansı ile hiçbir bağı alakası olmadığı, sadece gazeteci tecrübesi ile kuruluşunda yardımcı olduğunu belirterek, İki medya organının da başında, Ali Fırat Atabaş’ın patron olduğunu, ayrıca Atabaş’ın da ingiltere’de değil, Ankara’da ikamet ettiği bilgisini paylaştı…

Özkan ayrıca; İstanbul örgütünden çizik yediğini kabul ederken, İzmir’den 35 oy aldığını bildirdi. İzmir’in de 72 delegesi olduğunu hesap edersek, sayın Özkan orada da yarıdan fazla delegece çizilmiş..

Kendisinin nazik bir üslup ile aktardıklarını aynen siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz…