CHP’de Bankamatik ilçe başkanı dönemi!

CHP’de Bankamatik ilçe başkanı dönemi!
25 Şubat 2016 17:37

29 Kasım’daki ilçe kongresi öncesi belediyedeki işinden istifa eden Zeynel Mertoğlu bir ay sonra çok daha yüksek maaşla tekrar işe alındı.

 

 

Yeni Asır Gazetesi

 

 

CHP’nin 29 Kasım’daki Çiğli kongresi öncesi belediyedeki işinden ayrılan ve bunu da “Yoldaşlarıma duyuruyorum” diyerek açıklayan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun kongreden sonra yine belediyede işe başladığı ortaya çıktı.

 

Bankamatik ilçe başkanı

 

CHP Çiğli’de ilçe kongresi öncesi belediyedeki işinden ayrıldığını açıklayan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun kongreden sonra yeniden belediyede işe başladığı ortaya çıktı.

 

5 bin 112 TL maaşla geri döndüğü belirlenen Mertoğlu’nun işe hiç gitmediği de öğrenildi. Çiğli’de îzmir siyaset gündemine bomba gibi düşecek bir olay yaşandı.

 

CHP Çiğli’de 29 Kasım’daki ilçe kongresi öncesi aday olurken belediyedeki işinden ayrılan ve bunu da kamuoyuna “Yoldaşlarıma duyuruyorum” diyerek açıklayan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun kongreden sonra yine belediyede işe başladığı ortaya çıktı. Üstelik işe hiç gitmediği belirtilen Mertoğlu’nun ayrıldığında 2 bin 82 lira olan maaşının ilçe başkanı olduktan sonra 5 bin 112 liraya yükseltildiği belirlendi.

 

Yeni Asır, Mertoğlu’nun 21 Aralık 2015’te yeniden belediye şirketinde işbaşı yaptığım gösteren belgelere ulaşırken Mertoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’m bunu yalanlaması şaşırttı. Yeni Asır’ın görüştüğü Mertoğlu, “Bu iddialar doğru değil” dedi.
‘Yoldaşlarıma duyuruyorum’ Başkan Arslan ise, önceki gün katıldığı bir radyo programında Mertoğlu’nun belediyede çalışmadığını söyledi. Zeynel Mertoğlu, 29 Kasım’da gerçekleşen ilçe kongresi öncesi ilçe binasında toplanan kalabalığa adaylığını açıklarken belediyedeki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

 

CHP Çiğli’de 29 Kasım’da yapılan ilçe kongresi öncesi Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın CHP İl Yönetim Kurulu üyesi olan ve halen belediyenin bir şirketinde genel müdür olan yeğeni Niyazi Arslan’la ilgili de iddialar gündeme gelmişti. CHP İlçe eski Başkanı Ayhan Güneş, yeğen Arslan’ın malvarlığıyla ilgili sosyal medyada ilginç iddialarda bulunmuştu. Niyazi Arslan’ı Çiğli Belediyesi’ndeyken yakından tanıdığını söyleyen Güneş, “Yokluk içerisinde bir evde kiracı olarak yaşarken, şu anda bir villa, ev ve son model arabası var. Peki yokluk ve sefalet içinde yaşayan ve amcamın kiracısı olan Niyazi Arslan dört yılda bu serArslan veti nasıl edindi? Kendisinin söylediği; müdür olduğu içinmiş. O zaman belediyede müdür olan herkes köşeyi dönmeli. Demek ki en akıllı ve uyanığı Niyazı Arslan’mış” açıklamasını yapmıştı.

 

Yüzde 150 zamla döndü

 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mertoğlu’nun 29 Kasım’da gerçekleşen ilçe kongresiyle CHP Çiğli İlçe Başkanı seçilmesinin ardından 21 Aralık’ta yeniden belediyeye bağlı şirkette çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Hiç işe gitmediği belirtilen Mertoğlu’nun belediye şirketinden aldığı maaşın CHP İlçe Başkanı olmasının ardından yaklaşık 3 bin liralık bir artış göstermesi ise, dikkat çekti. Mertoğlu’nun maaşı 2 bin 82 liradan 5 bin 112 liraya çıktı.

 

Ancak buna rağmen Mertoğlu, 30 Aralık 2015’te katıldığı bir radyo programında, “Belediyeden istifa ettim. Şu an çalışmıyorum. İstanbul’da ailemden kalan 5 daire var. Onların kira geliriyle geçiniyorum” dedi. Ancak Yeni Asır, Mertoğlu’nun 21 Aralık’ta belediye şirketinde tekrar girişinin yaMertoğlu’nun 21 Aralık’ta belediye şirketinde tekrar girişinin yapıldığını gösteren belgelere Yeni Asır ulaştı.

 

Şimdi Halkın Habercisi olarak soruyoruz; yeni CHP’nin belediyecilik anlayışı bu mudur?

 

Belediye Başkanı’ndan maaş alan ilçe başkanları Belediye Başkanı’ndan örgüt adına nasıl hesap sorup denetimde bulunacaklar?

 

Bir il başkanı düşünün ki, CHP Genel Merkezi’nin yemek ihale işlerini alıyor.

 

Bu tür partiden geçinen il ve ilçe başkanlarını deşifre etmeye devam edeceğiz.

 

İhaleciler ve rantçıların CHP’de yerleri yoktur. Tam bağımsız Türkiye için tam bağımsız ve parti içi demokrasinin ahkim olduğu bir CHP’ye ihtiyaç vardır. O nedenle önce kendi kapımızın önünü süpüreceğiz…