CHP tabanı mahalli kongrelerin başlatılmasını bekliyor!

CHP tabanı mahalli kongrelerin başlatılmasını bekliyor!
15 Ekim 2014 17:00

Mahalli kongrelerin CHP PM kararıyla 2015 seçimleri sonrasına bırakılması CHP örgütlerindeki yorgunluğu bıkkınlığa dönüştürdü.

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP örgütlerinin gerek istifa yoluyla gerek yerel yönetim seçimlerine aday olma yoluyla büyük oranda boşaldığı, bu boşalmalara atanan yedek üyelerin gerekli performansı gösteremediği dolayısıyla CHP’nin oluşturduğu politikaların örgütler aracılığı ile tabanda tartışmaya bile açılamadığı gözlemleniyor.

 

İl ve ilçe başkanlıklarının tüzük gereği yapmaları gereken danışma kurul toplantılarının son günlerde katılım seviyesinin çok düşük olduğu hatta il ya da ilçe yöneticilerinin bile toplantılara yeterince katılmadığı dolayısıyla bu tür toplantıların sadece kağıt üzerinde şeklen yapılmış gibi gösterildiği, amaç ve hizmete yönelik bir faydalarının olmadığı, hatta CHP’lilerin bu tür toplantılara yeterince çağrılmadığı, oldu-bittiye getirildiği CHP tabanında konuşulan konuların başında geliyor.

 

CHP örgütlerinin yeniden yapılandırılması mahalli kongrelerin başlatılmasıyla mümkün olabileceği CHP PM ve MYK üyelerinin bu konuda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdikleri, Kılıçdaroğlu’nun da bu konuya sıcak baktığını, genel seçimlere sekiz aydan kısa bir süre kala, mevcut örgütlerle devam edilmesi durumunda 2015 seçimlerinde başarısız bir sonuçla karşılaşılacağını, başarılı olabilmek için örgütlerin mutlaka yenilenmesi gerektiği kararını verdi.

 

Bugün yapılan  MYK toplantısında bu konunun da gündemin önemli maddelerinden biri olduğu  ve sürecin Kasım ayı itibaiyle başlayacağı konuşuluyor.