Asgari ücret eridi, gözler ara zamda

Asgari ücret eridi, gözler ara zamda
8 Mayıs 2024 04:45

Asgari ücret, 2024 yılının ilk dört ayında 2.681 lira eridi, vatandaşların Temmuz ayı için ara zam beklentisi arttı. Asgari ücrete zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı.” açıklamasında bulundu. Açıklamalara rağmen asgari ücretin yıl ortasında en az yüzde 25 erimesi bekleniyor.

 

 

Enflasyon yükselmeye devam ederken, asgari ücret ile geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşın ekonomik yükü günden güne artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak-nisan arasındaki 4 ayda tüketici fiyatlarının yüzde 18.72 arttığını hesapladı. TÜİK’in resmi enflasyonuna göre, iktidarın yıl ortasında zam yapmayacağını açıkladığı 17.002 liralık asgari ücretin alım gücü mayıs başı itibarıyla 2.681 lira eriyerek 14 .321 liraya geriledi.

 

 

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklama ile Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. ” dedi.