Çankaya Belediyesi’nde büyük kavga!

Çankaya Belediyesi’nde büyük kavga!
22 Şubat 2017 10:45

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sokakları ”Kalp kırmadık rekor kırdık bin muhteşem gün” diye Muhteşem Yüzyıl dizisinin afişlerine benzer reklamlarla süsleye dursun, 3. senesinin sonunda belediye meclis üyelerinin neredeyse 2/3’ü ile kavgalı durumda.

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çankaya Danışma Kurulu’nda, bir çok Ankara milletvekili ve eski ilçe başkanı Mehmet Perçin tarafından topa tutulan Taşdelen, bugün gerçekleştirilen olağanüstü grup toplantısı için karar aldı. Taşdelen’in toplantıda Meclis Başkanvekili olan genç siyasetçi Emre Çakır’ın istifasını isteyeceği kaydedildi.

 

 

 

Çakır bilindiği üzere Taşdelen’in Akçalı Yapı Kooperatifi gibi emsalin 7 kat arttırıldığı, AKP yandAŞı YDA İnşaat’ın sahibi olduğu projelere ettiği muhalefetle biliniyor. CHP Gençlik Kolları’ndan yetişen Çakır’ın hala belediye meclis üyelerinin yarısının desteğini aldığı konuşuluyor.

 

 

 

Çakır’ın, Taşdelen’in istifa baskılarına karşı direneceği ve etkili meclis üyesi Aşur Tağluk ile ittifak yaparak Nisan’da gerçekleşecek, Grup Başkanvekilliği seçiminde, Taşdelen’in adayına karşı ortak aday çıkartacakları bekleniyor.

 

 

 

Çakır ve Tağluk’un birleşmelerinden çekinen Taşdelen’in de meclis üyelerinin yarıdan fazlasının desteğine sahip bu ikiliye karşı, bir çok meclis üyesini vaatlerle yanına çekmeye çalıştığı öğrenildi.

 

icresim