Bisiklet yolu otopark oldu! Vatandaş şaştı kaldı

Bisiklet yolu otopark oldu! Vatandaş şaştı kaldı
21 Nisan 2019 12:07

Sağlık, çevre ve ekonomiye katkı için yapılan bisiklet yollarında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun bir örneği de Samsun’da yaşanıyor. Yalnızca bisiklet sürücülerinin kullanması gereken 2,5 kilometrelik bisiklet yolu bilinçsiz sürücüler nedeniyle otoparka dönmüş durumda. Vatandaşlar ise yetkililerin kayıtsız kalmasından şikayetçi.

 

 

 

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından 9 Mart 2019’da Derebahçe ve Çay Mahallelerini kapsayan Mert Irmağı boyunca uzanan Atatürk Bulvarı kenarına 2,5 km koşu ve yürüyüş yolu ile yine aynı uzunlukta bisiklet yolu yapılmıştı. Ancak Derebahçe Koşu Yolu ve Hayat Parkuru’ndaki özel bisiklet yoluna araçların park edilmesi sağlıklı yaşam isteyen vatandaşların tepkisi çekti. Bir bisiklet kullanıcısı bu otoparka dönen bisiklet yolunu kamera ile çekip sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

 

 

“SADECE YOLU YAPMAKLA OLMUYOR”

 

Bisiklet yolunun, 5 yıldızlı otele gelen veya Batıpark’a pikniğe giden vatandaşlar tarafından otopark kullanılmasına birçok sosyal medya kullanıcı da tepki gösterdi. Vatandaşlar, sosyal medyada “Demek ki, sadece yolunu yapmakla olmuyor” diyerek tepkilerini göstermesi dikkat çekti. Derebahçe Koşu Yolu ve Hayat Parkuru’nda koşu yolu ve bisiklet yolunun haricinde engelli şarj istasyonu, dinlenme alanları, çocuk oyun grupları, fitness-kondisyon spor aletleri bulunuyor.

 

 

bisiklet-yolu-1

 

KANUN KABUL EDİLMİŞTİ

 

Öte yandan TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre, 1 Haziran 2019’dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olması kabul edilmişti.

 

Kaynak: İsmail AKDUMAN / Samsun/Sözcü

 

Bisiklet yolu otopark oldu! Vatandaş şaştı kaldı